02 / 05 / 2024

tapunun masrafları

tapunun masrafları

Tapu dairesinde yapılan taşınmaz mal devir işlemi için birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, daire tapu devir masrafları nelerdir? 2014 daire tapu devir masrafı ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Son günlerde gündemde olan konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile kredi masraflarının artması haberi üzerine Kredi Pazarı, Ziraat Bankası'nın konut kredilerine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

Kira vergisinden hangi masraflar düşülür?

Kira geliri elde eden mükelleflerin 25 Mart tarihine kadar beyanname vermesi gerekiyor. Peki kira vergisinden hangi masraflar düşülür?

İzinsiz yapılan masraflar kiracıya ödenmeyecek!

Yargıtay, mülk sahibinden yazılı izni alınmadan yapılan masrafların kiracıya ödenemeyeceğine karar verdi. Avukat Satılmış Şahin, Yargıtay'ın bu emsal kararınını değerlendirdi.

Türkiye Finans konut kredisi masrafları 2019!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanları kapsamında yüzde 2.08’den başlayan kar payı oranı kullandırıyor. Türkiye Finans'ın konut finansmanına ek uyguladığı masraflar nelerdir?

Akbank’ın konut kredisine uyguladığı ek masraflar!

Akbank konut kredisi ürünleri kapsamında yüzde 2.01 faiz oranı uyguluyor. İşte Akbank’ın konut kredisi detaylarını ve krediye ek uyguladığı masraflar…

Masraflar hariç en düşük güncel konut kredisi faiz oranı!

Aralık ayının ilk haftasında güncel olarak 120 ay vade de masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını yüzde 1.91 ile İNG Bank kullandırıyor...

Masraflar hariç en düşük konut kredi faizi hangi bankalarda?

Son günlerde özel bankalar peş peşe konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı. Masraflar hariç en düşük konut kredisi kullandıran bankalar değişti. 

Konut kredisine ek uygulanan masraflar nelerdir?

Bankalar faiz oranlarının haricinde müşteriye konut kredisi dahilinde birçok masraf ve sigorta uyguluyor. Bankaların masraflar hariç konut kredisi faiz oranları üzerinden bütçe hesabı yapan vatandaş, bankaya gittiğinde farklı rakamlarla karşılaşabiliyor...

ICBC Bank konut kredisi masrafları 2018!

ICBC Bank Yeni Evim konut kredisi ürünü kapsamında kapsamında yüzde 2 faiz oranından konut kredisi kullandırıyor. İşte Yeni Evim Konut Kredisi koşullarını ve krediye ek uygulanan masrafları...

VakıfBank konut kredisi ürünleri ve krediye ek uygulanan masraflar!

VakıfBank’ın konut kredisi kapsamında kullandırdığı ürünlerin detaylarını ve krediye ek uygulanan masrafları araştırdık. VakıfBank kampanyalı konut kredisi ürünü faiz oranı ne kadar? VakıfBank devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi faiz oranı nedir?

TEB konut kredisi masrafları 2018!

TEB konut kredisi ürünü dahilinde 3 ile 180 ay arası vadede aynı faiz oranından konut kredisi kullandırımı yapıyor. 180 ay vadede masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran TEB’in faiz oranları nedir?

İmar barışında masrafları müteahhitlerden isteyebilirsiniz!

İmar barışında başvurular devam ediyor. İmar barışına başvuracak ev sahipleri, yaptıkları masrafları müteahhitlerden isteyebiliyor. Vatandaşlar konu ile ilgili uyarıldı.

Yapı Kredi Bankası konut kredisi masrafları!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi kapsamında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı kullandıran özel banka oldu. Peki Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisi faiz oranları ne kadar?

tapunun masrafları Haberi

tapunun masrafları

Daire tapu devir masrafları!

Taşınmaz alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan bu devir işlemi için birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, daire tapu devir masrafları nelerdir? Daire tapu devir masrafı ne kadar?


Tapu dairesinde ödenecek masraflar, her sene yeniden belirlenen tapu harcı oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Tapu harcı..

2014 yılında yapılan düzenlemelere göre, tapu harcı hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor.


Döner sermaye masrafları..

Ayrıca tarafların ödemeleri gereken masraflar arasında tapu döner sermaye masrafları yer alıyor.


Söz konusu masraflar kurumdan kuruma farklılık gösteriyor; Ortalama ödenecek tutar 100 TL ile 200 TL arasında karşımıza çıkıyor.


Daire tapu devir masrafları hesaplama örnekleri:

-500 bin TL satış değeri olan ev için 10 bin TL,

-400 bin TL satış değeri...