02 / 05 / 2024

tapunun ortak olması

tapunun ortak olması

Bir gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırabiliyor. Bu tür tapular "ortak tapu" olarak adlandırılıyor. Peki ortak tapu nasıl alınır? Ortak tapu alınabilmesi için akraba olmak mı gerekiyor?

Tapuya ortak olma!

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre tapuya ortak olma hususu "paylı mülkiyet" başlığı ile açıklanıyor. Tapuya ortak olmanın getirdiği haklar nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı..

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Vatandaşın mega projelere ortak olmasının önü açıldı!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan ve yürülüğe giren "Bankacılık Kanunu ve bazı kanunlarda değişikler yapılmasına dair kanun" ile birlikte, vatandaşın  Kanal İstanbul türü büyük projelere ortak olabilmesinin önü açılıyor...

Türkiye Varlık Fonu'nun İFM'ye ortak olması mecliste!

Türkiye Varlık Fonu'nun İstanbul Finans Merkezi Projesi'ne ortak olması meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tahsin Tarhan'dan Türkiye Varlık Fonu’nun İFM'ye ortak olmasına tepki!

Türkiye Varlık Fonu’nun İstanbul Finans Merkezi projesinin 465 bin metrekarelik kısmını 1.6 milyar TL karşılığında devralmasına CHP'li Tahsin Tarhan'dan tepki geldi.

Cahit Turhan: Akıllı yollar yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşımın her türüne ve aşamasına iletişimin de ortak olmasıyla yeni bir ulaşım kategorisi oluştuğunu söyledi.

Gayrimenkul sertifikası küçük bütçelere yatırım yolu açıyor!

Gayrimenkul projesinin yatırımcı fonlarıyla finanse edilmesini ve yatırımcıların proje sertifikaları nispetinde ortak olmasını sağlayan yeni bir sistem geliyor. Böylece, küçük bütçelerle büyük yatırımın yolu açılıyor...

Antalya Rixos The Land of Legends 2019'da tamamlanacak!

Accor Hotels Group, Rixos'a ortak oluyor. Accor Group'un Rixos Hotels Grubu'na ortak olması için iki grup arasında görüşmeler sürüyor.

EBRD ve EBRD, Akfen Yenilenebilir Enerji'ye ortak oluyor!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Milletlerarası Finansman Kurumunun (IFC), Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye ortak olmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.

Zeydan Karalar: Emeklinin ev sahibi olması ortak derdimiz!

Adana merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, emeklilerin en büyük hayalinin başını sokacak bir eve sahip olmak olduğunu ifade ederek, "Ortak derdimiz bu."dedi.

Konut kredisinde kefil tapuya ortak olur mu?

Kefilli konut kredisinde kefil tapuya ortak olur mu? Ortaklık durumunda kefilin ortak edildiği tapunun konut kredisi borcunun asıl borçlu tarafından ödenmesi halinde olur? Kefilin tapudaki ortaklığına nasıl son verilir?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Limak, InfreMed ile enerji verimliliğini 2'ye katlayacak!

Limak, Infre Med ile enerji verimliliğini 2'ye katlayacak. LİMAK Yatırım ile Infra Med Infrastructure arasında, fonun projeye yüzde 25 oranında ortak olması konusunda anlaşma sağlandı.

tapunun ortak olması Haberi

tapunun ortak olması

Ortak tapu nasıl alınır?

Bir gayrimenkulün tapusu, birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırabiliyor. Bu tür tapular "ortak tapu" olarak adlandırılıyor. Peki ortak tapu nasıl alınır? Ortak tapu alınabilmesi için akraba olmak mı gerekiyor?


Ortak tapu yapabilmek için akrabalık koşulu bulunmuyor. Akraba olmayan kişilerde ortak tapu yaparak kredi kullanabilirler. Örneğin, henüz evlenmemiş nişanlı çiftler, ortak kredi kullanabildikleri gibi ortak tapu da alabiliyor.


Ortak tapuya kredi..

Bankalar sizin istediğiniz ile veya bankanın kredi şartı olarak sunması sonucunda, ortak tapulu krediler kullandırabiliyor.


Ortak tapunun kredi işleminde bankalar kişilerin adına ayrı ayrı kredi hesabı açarlar. Ancak ipotek konutun tamamına konduğu için  kişiler birbirinin borcundan da sorumlu olurlar.


Kredi başvuru sırasında bankaların tahsis birimleri başvuran kişileri inceleyerek buna göre karar verirler. Ancak akrabalık ilişkisi yoksa 2 kişiden fazla...