30 / 04 / 2024

Zeydan Karalar: Emeklinin ev sahibi olması ortak derdimiz!

Zeydan Karalar: Emeklinin ev sahibi olması ortak derdimiz!

Adana merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, emeklilerin en büyük hayalinin başını sokacak bir eve sahip olmak olduğunu ifade ederek, "Ortak derdimiz bu."dedi.



Evi olmayan emeklilere  TOKİ  vasıtasıyla ev sahibi olabilmeleri amacıyla yoğun bir çaba gösteren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)  Adana  Şubesi'nde yoğun şekilde "TOKİ'den ev edinme başvuru formu" üyeler tarafından dolduruluyor. TÜED Adana Şubesi Başkanı Seyfi. H. İyiyürek'in daveti üzerine derneğe bir nezaket ziyaretinde bulunan Seyhan İlçe Belediye Başkanı Karalar, demekte sevgiyle karşılandı. 


M. Selahattin Metiner Toplantı Salonu'na geçilmeden önce Karalar'a yönetim olarak çiçek sunan dernek başkanı İyiyürek," Sayın başkanım. Geldiğiniz teşekkür ediyoruz. Üyelerimizin ev sahibi olabilmeleri için Milli Emlak'tan arsa bekliyoruz Bu konuda destek verirseniz, çok seviniriz." dedi. 


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, evi olmayan emeklilerin en büyük sorununun başlarını sokacak bir ev olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Hepimizin ortak derdi bu. Yönetim kurulu bu konuda ciddi gayretler gösteriyor. Valimizle, TOKİ ile temaslarını sürdürüyor. Bu konuda bizden de destek isteniyor. Belediye olarak yapacağımız şey sınırlı, ama elimden geleni yaparım. İnşallah iki emekli maaşı veren bir parti iktidar olursa, bizler de bu konuda daha fazla yardım etme şansına sahip oluruz O zaman Milli Emlak'tan alınacak arsaiçin bizzat ben ilgileneceğim." 


"10 ASFALT EKİBİMİZ VAR" 

Emeklilerin her dediğini yapmaya özen gösterdiğini, işlerinin yoğunluğundan dolayı kendisine ulaşamayan emeklilerden de anlayış beklediğini, zamanın yetmediğini ifade eden Başkan Karalar, çalışmaları hakkında da kısa bilgi vererek, "40-50 yıldan beri yapılmayan kentsel dönüşüm işlerini yapmanın gayretindeyiz. Çok sıkıntılar var. Şu anda 10 asfaltlama ekibimiz günde 12 saat çalışıyor. Sorunlar öyle 3-5 günde bitecek gibi değil." dedi. TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek de, Başkan Karalar'a çok teşekkür ederek, kendisine Malatya'dan özel olarak getirttiği Malatya Kayısısı hediye etti ve Karalar'ı arabasına kadar uğurladı 


Adana Kent Gazetesi


Geri Dön