29 / 04 / 2024

tapunuz kaybolursa ne yapacaksınız

tapunuz kaybolursa ne yapacaksınız

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi belge olan tapuyu kaybettim ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapusunu kaybeden insanlar genellikle Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur? sorularını sormaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Kayıp mirasçılık belgesi nasıl çıkarılır?

Bir kimsenin ölümünden sonra yasal mirasçısı olarak mirasçılık belgesini aldığınızı ancak kaybettiğinizi düşünelim. Mirasçılık belgesi kaybolursa ne olur? Kayıp mirasçılık belgesi nasıl çıkarılır?

Kira kontratı kaybolursa ne olur?

Meskeninizi kiraya verdiğinizi ancak kontratın kira dönemi içerisinde kaybolduğunu düşünelim. Kira kontratı kaybolursa ne olur? kira kontratının kaybolması tarafların kira ilişkisinde herhangi bir değişiklik yaratır mı?

Tapu kaybolunca ne yapılır?

Tapu belgesi, taşınmaz malın mülkiyet hakkının kime ait olduğunu gösteriyor. Peki, taşınmazınızı satmak istediğinizi ancak tapunun kaybolduğunu farz edelim. Tapu kaybolunca ne yapılır? Tapu kaybolursa ne olur?

Ev tapusu kaybolursa ne olur?

Evin tapusunu kaybettiğinizi ancak yeniden çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Peki, ev tapusu kaybolursa ne olur? Kaybolan ev tapusu bir daha nasıl çıkarılır?

Tapu senedi kaybolursa ne olur?

Taşınmaz malınıza ait tapu senedinin kaybolduğunu ve bu durumda ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Tapu senedi kaybolursa ne olur? Kayıp tapu senedi yeniden çıkarılabilir mi?

Genel kurul karar defteri kaybolursa ne olur?

Kat malikleri apartman yönetimi toplantısında alınan kararların genel kurul karar defterine yönetici tarafından işlenmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Peki, genel kurul karar defteri kaybolursa ne yapılır?

İkamet tezkeresi kaybolursa ne olur?

Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım? Gibi sorularınızın yanıtı 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu 'nda açıklanıyor...

Tapunuz kaybolursa endişelenmeyin! 4.9 TL'ye yenisi çıkıyor!

Bugüne kadar evlerde bir mücevher gibi saklanan Tapu Senedinin aslında önemi yok. Yani tapu senediniz kaybolursa ya da başka birinin eline geçerse resmi hiçbir işlem yapılamıyor

Anel, güneş enerjisi paneli üretecek!

Aneles Elektronik Alman Solarhandelsgesellschaft GmbH ile güneş modülleri üretimi yapmak üzere görüşüyor

Adana Karaisalı Eğlence Köyüne ilköğretim okulu yaptırılacak

Adana İl Özel İdaresi, Adana-Karaisalı Eğlence Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatını yaptıracak

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

tapunuz kaybolursa ne yapacaksınız Haberi

tapunuz kaybolursa ne yapacaksınız

Tapuyu kaybettim ne yapmalıyım?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesi; arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Tapu belgesi, sahibinde kalıyor ve tapu bazen kaybedilebiliyor. Siz de "Tapuyu kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapunun aslının kaybolması, tapu sahipleri için korkutucu bir durum gibi gözükse bile tapunun kaybedilmiş olmasının fazla bir önemi bulunmuyor. Tapu belgesi yeniden çıkarılabiliyor.


Tapunun aslının kaybolması durumunda, tapu müdürlüğüne giderek bunun hemen bildirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde tapu senedi kaybolduğunda yenisi çıkarılmazsa, zamanla unutulup gidebiliyor ve tapu sahibinin gelecek nesildeki yakınları o taşınmazdan haberdar olmayabiliyor. 


Bu nedenle yeni tapu senedini çıkarmak ve aile bireylerinin bilebileceği bir yerde saklamak gerekiyor.


Kaybolan tapuyu yeniden çıkarmak..

Türkiye’de...