02 / 05 / 2024

Tapuya verilecek belgelerin özellikleri

Tapuya verilecek belgelerin özellikleri

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?

Tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin tapuya şerhi!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında anlaşmaya varıldığı takdirde noterde düzenlenerek imzalanan sözleşmeye kat karşılığı inşaat sözleşmesi deniyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin tapuya şerhi!

Akyazı Stadı'na Şenol Güneş'in adı mı verilecek?

Trabzonspor'un yeni stadı için Akyazı'da çalışmalar sürerken stadın ismi için bomba bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre stada Şenol Güneş'in ismi verilecek.

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

2981 sayılı Kanunla belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan şahsi hakkı içeren belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. İşte, tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki, kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Türk Medeni Kanunu kapsamında 823, 824 ve 825. maddelerde sınırları belirtilen oturma hakkı tapuya tescil edilir mi? İşte, oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Oturma hakkı tapuya şerhi için gerekli belgeler!

Oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi veriyor. Oturma hakkının tapuya şerh edilebilmesi için bazı belgeler isteniyor. İşte, oturma hakkı tapuya şerhi için gerekli belgeler!

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

İntifa hakkın tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı, bir başkasına ait olan taşınır veya taşınmazı kullanma ve ondan yararlanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

İpotek, hali hazırda mevcut ya da ilerleyen zamanlarda oluşturulacak kredilere teminat edecek olan gayrimenkul üzerindeki hakların birey veya kurumların üzerinde bulunması olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

Tapuya verilecek belgelerin özellikleri Haberi

Tapuya verilecek belgelerin özellikleri

Tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Bu belgeler kimlik belgesi, fotoğraf, DASK, emlak beyan değeri olarak sıralanıyor.


Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?


Tapu Müdürlüklerinde İbraz Edilecek Belgelerin Özellikleri

a-Kimlik Belgesi: Tapu Sicili Tüzüğüne göre tapu müdürlüklerinde kimlik belgesi olarak kullanılabilecek olan belgeler;


Fotoğraflı TC Kimlik numaralı nüfus cüzdanı,

Pasaport (Yabancı uyruklular için),

Avukat kimliği,

Milletvekili kimliği,

Mavi Kart (12.04.2013 tarihinden sonra verilmiş ise tek başına Kimlik Belgesi olarak kullanılır.  5203/4112 yasalara tabi gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından Çıkma Belgesi (Mavi/Pembe Kart) 12.04.2013 tarihinden önce verilmiş ise Yabancı Kimlik Belgesi veya Pasaport ile birlikte kullanılır.


Bu belgeler dışında (sürücü belgesi, memur kimlik kartı vb) bir belge kullanılamaz.


Ayrıca belgesinde bulunmasa...