06 / 05 / 2024

tapuya verilecek İpotek belgesi dilekçesi

tapuya verilecek İpotek belgesi dilekçesi

Bir tapu üzerinde ipotek belgesi düzenlenebilmesi için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaatta bulunulması gerekiyor. İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi kapsamında, tapuya ilişkin bilgilere yer veriliyor..

Tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?

Akyazı Stadı'na Şenol Güneş'in adı mı verilecek?

Trabzonspor'un yeni stadı için Akyazı'da çalışmalar sürerken stadın ismi için bomba bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre stada Şenol Güneş'in ismi verilecek.

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

2981 sayılı Kanunla belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan şahsi hakkı içeren belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. İşte, tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

İpotek terkini için gerekli evraklar!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Peki ipotek terkini nasıl yapılır? İpotek terkini için gerekli evraklar hangileridir?

Kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki, kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Türk Medeni Kanunu kapsamında 823, 824 ve 825. maddelerde sınırları belirtilen oturma hakkı tapuya tescil edilir mi? İşte, oturma hakkı tapuya tescil örneği!

Oturma hakkı tapuya şerhi için gerekli belgeler!

Oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi veriyor. Oturma hakkının tapuya şerh edilebilmesi için bazı belgeler isteniyor. İşte, oturma hakkı tapuya şerhi için gerekli belgeler!

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

İntifa hakkın tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı, bir başkasına ait olan taşınır veya taşınmazı kullanma ve ondan yararlanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

İpotek, hali hazırda mevcut ya da ilerleyen zamanlarda oluşturulacak kredilere teminat edecek olan gayrimenkul üzerindeki hakların birey veya kurumların üzerinde bulunması olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

Tapu ipotek dilekçesi!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Bunun için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte tapu ipotek dilekçesi..

tapuya verilecek İpotek belgesi dilekçesi Haberi

tapuya verilecek İpotek belgesi dilekçesi

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi!

Bir tapu üzerinde ipotek belgesi düzenlenebilmesi için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaatta bulunulması gerekiyor. İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi kapsamında, tapuya ilişkin bilgilere yer veriliyor. 


İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçe örneği..

Konu:İpotek belgesi


..............İli; .... Bölge Tapu Sicil Müdürlüğüne, ...........(İL)


Ekde tapu fotopisi bulunan, Maliki olduğum; 


................. İli;

.............. İlçesi;

........... Pafta no; 

.............. Ada no; 

......... Parsel nolu;

.../... Arsa paylı; 

...................Kat;

...nolu bağımsız bölümü;


............TL (Rakamla/Yazıyla)................................Türk lirası bedelle, satışını yapacağım;

............TL (Rakamla/Yazıyla)............................Türk lirası peşinat alacağım ve bu durumdada;

Alıcının tarafıma; ............TL (Rakamla/Yazıyla) .....................Türk lirası:Borçu kalacağı için; 




Borçlu : ................(Alıcı)

Alacaklı : ................(Satıcı)

İpotek Bedeli : ...........TL (Rakamla/Yazıyla)............................Türk lirası

Süresi : F.B.K. (Feshi bildirilene kadar)

Derecesi : Birinci derece

Sırası : 1.sıra

Faiz : - (YOK)


Olacak şekilde; İpotek belgesi düzenlenmesi için gerekli emir ve müsaadelerinizi tensiplerinize saygılarımla arz ederim.


.../..../2010


Adı...