06 / 05 / 2024

tapuya verilen dilekçeler

tapuya verilen dilekçeler

Bir tapu üzerinde ipotek belgesi düzenlenebilmesi için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaatta bulunulması gerekiyor. İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi kapsamında, tapuya ilişkin bilgilere yer veriliyor..

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Emekli olmak için verilen dilekçe öncesinde dikkat edilmesi gereken nokta! Buna dikkat etmezseniz emekli olamazsınız

Emeklilik hayalleri sönmek üzere! Emekli olmadan önce alınması gereken önlemler nelerdir?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Sosyetik boşanmalara vergi takibi!

Maliye, sosyetik boşanma davalarını yakın takibe aldı. Boşanma davalarına bakan avukatların yatırdıkları harçlar, dilekçeler incelemeye alındı.

18 yaşından küçük birine verilen tapuya satılamaz şerhi konulabilir mi?

Tapu satın alacak veya bağışlayacak kimseler bu işlemi 18 yaşından küçük çocukları adına yapmak ve tapuya şerh koymak isteyebiliyor. Peki, tapuya satılamaz şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

Gaziosmanpaşa imar planına 239 dilekçeyle itirazda bulunuldu!

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararı verilen 5 mahalle için oluşturulan imar planına Mevlana Mahallesi sakinleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne tam 239 dilekçe ile itirazda bulundu.

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Tapu şerhi dilekçesi örneği!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh koyulabilmesi için bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte tapu şerhi dilekçesi örneği..

Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi!

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmamak ile birlikte; kapıcıya konut verilmişse verilen bu konutun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanıyor. Peki, kapıcı dairesi tahliye dilekçesi nasıl yazılır?

Tapu ipotek dilekçesi!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Bunun için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte tapu ipotek dilekçesi..

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

tapuya verilen dilekçeler Haberi

tapuya verilen dilekçeler

İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi!

Bir tapu üzerinde ipotek belgesi düzenlenebilmesi için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaatta bulunulması gerekiyor. İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçesi kapsamında, tapuya ilişkin bilgilere yer veriliyor. 


İpotek belgesi için tapuya verilecek dilekçe örneği..

Konu:İpotek belgesi


..............İli; .... Bölge Tapu Sicil Müdürlüğüne, ...........(İL)


Ekde tapu fotopisi bulunan, Maliki olduğum; 


................. İli;

.............. İlçesi;

........... Pafta no; 

.............. Ada no; 

......... Parsel nolu;

.../... Arsa paylı; 

...................Kat;

...nolu bağımsız bölümü;


............TL (Rakamla/Yazıyla)................................Türk lirası bedelle, satışını yapacağım;

............TL (Rakamla/Yazıyla)............................Türk lirası peşinat alacağım ve bu durumdada;

Alıcının tarafıma; ............TL (Rakamla/Yazıyla) .....................Türk lirası:Borçu kalacağı için; 




Borçlu : ................(Alıcı)

Alacaklı : ................(Satıcı)

İpotek Bedeli : ...........TL (Rakamla/Yazıyla)............................Türk lirası

Süresi : F.B.K. (Feshi bildirilene kadar)

Derecesi : Birinci derece

Sırası : 1.sıra

Faiz : - (YOK)


Olacak şekilde; İpotek belgesi düzenlenmesi için gerekli emir ve müsaadelerinizi tensiplerinize saygılarımla arz ederim.


.../..../2010


Adı...