22 / 07 / 2024

taraklıya gelen turist sayısı

taraklıya gelen turist sayısı

Ses ve çevre kirliliğinden uzak, nostaljik evleri ve bozulmayan tarihi dokusuyla öne çıkan, 2013 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu seçilen Taraklı'ya Kültür ve Turizm Bakanlığınca basın turu düzenlendi...

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

O şehre resmen turist yağdı! 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret etti!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'ya resmen turist yağdı. Muğla'yı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Opel Astra'ya gelen zam dudak uçuklattı, Mayıs 2023 fiyatlarını gören inanamadı! Opel Astra ne kadar?

En çok sevilen otomobil modelleri arasında başı çeken Opel Astra'ya gelen zam adeta dudak uçuklattı, söz konusu aracın Mayıs 2023 fiyatlarını gören inanamadı... Peki Opel Astra ne kadar?

Fiat Fiorino'ya gelen 15 bin TL'lik indirimi sakın kaçırmayın! İşte Fiorino Mayıs 2023 fiyatları!

En çok tercih edilen ticari araçlar arasında yer alan Fiat Fiorino'ya gelen 15 bin TL'lik indirimi sakın kaçırmayın... Peki Fiat Fiorino'nun güncel fiyatları ne kadar? İşte Fiorino Mayıs 2023 fiyatları...

Volkswagen Caddy Cargo’ya gelen son indirim çok konuşulacak! Volkswagen indirimli fiyatları tek tek paylaştı!

İşi gereği veya büyük aile olduğu için geniş araç satın almak isteyenlerin ilk tercih ettiği araçlar arasında yer alan Volkswagen Caddy Cargo'nun nisan ayı fiyatı belli oldu. Caddy Cargo’ya bu ay gelen indirimi görenler gözlerine inanamayacak. 25 Nisan 2023 fiyat listesi...

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Sayı 9 milyonu geçti! Akın akın geldiler

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Antalya’ya gelen turist sayısını açıkladı. Antalya’ya gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 71 artış gösterdi ve 9 milyonu buldu.

Sakarya Geyve ve Taraklı’ya dev yatırım!

Geyve ve Taraklı’nın 47 mahallesini kapsayan içmesuyu projesi için ihaleye çıkacaklarının müjdesini veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Geyve ve Taraklı’ya bağlı 47 mahallemizi daha sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz." ded

Turizm sektöründeki sıkıntıya rağmen yabancı yatırımları sürüyor!

Türkiye’ye gelen turist sayısı düşüyor ve gelirler azalıyor. Ancak bu kadar olumsuzluğun yaşandığı sektör için yabancı yatırımcılar hâlâ umudunu koruyor.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

taraklıya gelen turist sayısı Haberi

taraklıya gelen turist sayısı


Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında düzenlenen yarışmada  "2013 Yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu" seçilen, merkezi İtalya'da bulunan sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Taraklı ilçesine Kültür ve Turizm Bakanlığınca basın turu düzenlendi.


Tarihi İpek Yolu üzerindeki Hacı Atıf Hanı, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örnekleri, bozulmamış tarihi dokusu, doğal anıt olarak tescillenmiş 7 asırlık çınar ağacı, tahta kaşık ve Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyayla tanınan ilçe, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


Her mevsim panoramik görüntüsüyle amatör ve profesyonel fotoğrafçıların uğrak mekanı olan ve çeşitli reklam filmlerine ev sahipliği yapan Taraklı, iklimi, termal suları ve doğal ürünleriyle öne çıkıyor. 


Kültürevi olarak kullanılan konakta geleneksel el sanatlarından bez dokuması ve ağaç kaşık yapımı, ustalar tarafından ziyaretçilere gösteriliyor. Köy sakinlerinin el işi ürünleri de restore edilen...