03 / 05 / 2024

tarihi Akaretler semti

tarihi Akaretler semti

1980 yılında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Akaretler Yokuşu'ndaki tarihi vakıf evlerini turistlere kiralamayı kararlaştırmış. 80 kadar bina restore edildikten sonra, turistlere mobilyalı olarak kiraya verilecekmiş.

1998 yılında Sıraevler'in ilk bölümü hizmete açılmış!

1998 yılında Beşiktaş'ta bulunan, Net Holding tarafından Vakıflar'dan 49 yıllığına kiralanan tarihi Akaretler Sıraevleri'nin restore edilen ilk bölümü Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından törenle hizmete açılmış.

1998 yılında Akaretler Sıraevleri kiracı bekliyormuş!

1998 yılında tarihi Akaretler Sıraevleri'nde restorasyonu tamamlanan evler kiracı bekliyormuş. Toplam 71 binadan 29'unun restorasyonu tamamlanmış ve 8'i müşteri bekliyormuş. 420 metrekare büyüklüğündeki evler, aylık 9 bin dolardan kiraya veriliyormuş.

1996 yılında Akaretler Sıra Evler Projesi'yle sıra evler kurtulacakmış!

1996 yılında Beşiktaş'taki tarihi Akaretler Sıra Evleri, Net Holding'in yürüteceği Akaretler Sıra Evler Projesi'yle turizme kazandırılacakmış. 127 ünitesi olan projeyle önemli turizm yatırımlarından biri hayat bulacakmış.

1994 yılında Akaretler Evleri kaderine terk edilmiş!

1994 yılında Beşiktaş'taki tarihi Akaretler Sıra Evleri kaderine terk edilmiş. Mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi evler restore edileceği günü bekliyormuş.

Tarihi semt Bomonti'de dönüşüm yaşanıyor!

İstanbul’un kalbinde özel bir konuma sahip tarihi Bomonti semti, son yıllarda dünyaca ünlü markaların geliştirdiği konut projeleri ve eğlence dünyasının büyük isimlerinin gelişiyle bir dönüşüm yaşıyor.

1982 yılında Vakıflar, Akaretler'deki 70 tarihi evin tahliye edilmesini istemiş!

1982 yılında Akaretler'deki vakıf evleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü personeline lojman sağlamak gayesi ile boşaltılacakmış. Sultan Abdülhamid döneminde inşa ettirilen tarihi evler, Vakıflar mensuplarına 80 liraya kiraya verilecekmiş.

1980 yılında Akaretler'deki vakıf evleri turistlere kiralanacakmış!

1980 yılında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Akaretler Yokuşu'ndaki tarihi vakıf evlerini turistlere kiralamayı kararlaştırmış. 80 kadar bina restore edildikten sonra, turistlere mobilyalı olarak kiraya verilecekmiş.

Kaleiçi semti, 3 boyutlu halde sanal ortama taşındı!

Antalya' da, Roma İmparatorluğu' ndan Selçuklular' a kadar uzanan dönemlerin tarihi dokusunu barındıran, günümüzde turistlerin gözdesi haline gelen Kaleiçi semti, 3 boyutlu halde sanal ortama taşındı...

Seramiksan Galata serisi tarihi dokuyu evlere taşıyor!

İstanbul’un tarihi semti Galata sokaklarında gezerken yaşadığınız eşsiz huzuru ve tarihi dokuyu evinize taşıyan Seramiksan Galata serisi mekanlara hayat veriyor. Seri, alata’nın dinginliğini yaşam alanlarına yansıtıyor.

Akaretler Sıraevler'de hayalinizdeki ofise sahip olabilirsiniz!

Akaretler Sıraevler'de hayalinizdeki ofise sahip olabilirsiniz. Akaretler Sıraevler ofisleri tarz sahibi mimarisi, tarihi yapısı, merkezi lokasyonu, özellikli seçenekleri ile hayalinizdeki ofise sahip olmanız için sizleri bekliyor...

Akaretler Sıraevler ofisleri lokasyonu ile dikkat çekiyor!

Akaretler Sıraevler ofisleri tarz sahibi mimarisi, tarihi yapısı, merkezi lokasyonu, özellikli seçenekleri ile hayalinizdeki ofise sahip olmanız için sizleri bekliyor. Akaretler Sıraevler ofisleri lokasyonu ile dikkat çekiyor...

Göğüş Yapı'dan Trend Residence Akaretler'de 400 bin TL'ye 2+1!

Göğüş Yapı'dan Trend Residence Akaretler'de +1’ler 290 bin TL’den, 2+1’ler 400 bin TL’den ve 3+1’ler 900 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor...

Mardin'in bin yıllık tarihi surları restore ediliyor

Yedi bin yıllık tarihi geçmişi ile farklı din ve dilleri ile hoşgörü kenti olan Mardin'in bin yıllık tarihi surları restore ediliyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında devam eden restorasyon ve beton binaların yıkımı devam

tarihi Akaretler semti Haberi

tarihi Akaretler semti



AKARETLER'DEKİ VAKIF EVLERİ TURİSTLERE KİRALANACAK


  Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Akaretler Yokuşu'ndaki tarihi vakıf evlerini turistlere kiralamayı kararlaştırmıştır. Akaretler durağından bir kolu Maçka'ya bir başka kolu Nüzhetiye Caddesi'ne dek uzanan ve Akaretler adı ile bilinen 80 kadar bina, halen son derece bakımsız olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün elemanlarına kiraya verilmektedir. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, harap binaları önce restore etmeyi ve sonra da apartmanlar şeklinde ve 15'er günlük devreler halinde turistlere kiralamayı düşünmektedir. Taksim ve diğer semtlere ulaşım kolaylığına sahip olmaları da göz önüne alınan binalar, turistlere mobilyalı olarak verilecektir.

  Fotoğrafta Akaretler'deki vakıf evleri görünüyor.


Milliyet Gazetesi 11 Haziran 1980



Abdullah Kutalmış...