16 / 05 / 2024

Tarihi Beş Kiliseler yıkılacak

Tarihi Beş Kiliseler yıkılacak

Digor’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan 3 kaya çıkıntısı üzerine kuruluna Beş Kiliselerden günümüze kadar kalmayı başaran Aziz Sarkis Kilisesi’de geçen süre içerisinde bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılarak kaybolmaya yüz tuttu.

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 araçlık kapalı otopark kiraya veriliyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da!

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturum tarihi resmen açıklandı. Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları bugün sona eriyor! Yüzde 20 peşinatla konut için son fırsat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare TOKİ projesinde yer alan 3 oda 1 salon konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. İşte Bitlis TOKİ fiyatları ve proje detayları...

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Beşiktaş'tan No:1903 tesisleri tahliye açıklaması!

Beşiktaş'ın Levent'teki No:1903 tesisilerini borçlarını ödemedeği gerekçesi ile 18 Kasım 2019 tarihi itibariyle Beşiktaş Belediye Başkanlığı yetkilileri teslim aldı...

Beşiktaş Metrosu'nun açılışı gecikebilir!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro kazısı çalışmalarında tarihi buluntular bulunan Beşiktaş istasyonunda incelemeler yaptı. İstasyonun tarihi kalıntılar nedeniyle gecikerek açılacağını belirtti.

Trabzon Beşikdüzü son başvuru tarihi 2019!

Trabzon Beşikdüzü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 122 adet konuta yer veriliyor.

TOKİ Trabzon Beşikdüzü son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Trabzon Beşikdüzü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut tipleri mevcut.

TOKİ Trabzon Beşikdüzü başvuruları 29 Temmuz'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Trabzon Beşikdüzü projesinde yer alan konutlar için başvurular 29 Temmuz tarihi itibariyle başlıyor.

Tarihi Beş Kiliseler yıkılacak Haberi

Tarihi Beş Kiliseler yıkılacak

Kars’ın Digor İlçesi’nde bulunan Beş kiliseler kaderine terk edildi. Anı Ören Yeri’nin yaklaşık 25 kilometre güneybatısında bulunan ve Digor’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan 3 kaya çıkıntısı üzerine kuruluna Beş Kiliselerden günümüze kadar kalmayı başaran Aziz Sarkis Kilisesi’de geçen süre içerisinde bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılarak kaybolmaya yüz tuttu.


Kars’ta tarihi değerler teker teker kaybolurken, ayakta kalanlar ise kaderine terk edilerek yıkılmayı bekliyor. Türkiye’nin en önemli tarihi yerlerinden birisi olan Kars’ta tarihi eserlere değer verilmemesi kente gelen yerli ve yabancı turistlerinde tepkisine neden oluyor.

Kars’ta önemli tarihi değerlerin bulunduğunu ifade eden çok sayıda turist, “Kars açık hava müzesi, ne ararsan var. Ama bunca tarihi değeri bağrında barındıran Kars ne yazık ki hak ettiği yerde değer. Kars’ta bulunan tarihi eserler her geçen gün...