05 / 05 / 2024

tarihi bina tarihi imza

tarihi bina tarihi imza

Hükümetin ısrarlı tutumu sonucunda imzalanacak tarihi anlaşmaya Başbakan da katılacak. Süreçte sıkıntı yaşanmazsa, Türk vatandaşları en geç 3.5 yıl içinde AB'den vize muafiyeti hakkı kazanacak...

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

İzmit'te tarihi eserlerin üzerine inşa edilen bina yıkıldı!

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Kars'taki tarihi bina TÜGVA'ya tahsis edildi!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Avrat Taşı iki bina arasında yok oluyor!

Fatih'te bulunan 'Avrat Taşı' isimli eser yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Üç katlı iki binanın arasında sıkışan tarihi yapı bakımsızlık nedeniyle neredeyse tamamen aşındı.

tarihi bina tarihi imza Haberi

tarihi bina tarihi imza

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yarım asrı aşan üyelik sürecinde bir dönemeç daha geçiliyor. Türk vatandaşlarına uygulanan Schengen vizesinin kaldırılması konusunda ısrarcı bir yaklaşım sergileyen hükümet, Avrupa Birliği (AB) makamlarıyla vizeler konusunda uzlaşıya varmıştı. Bu çerçevede, vize muafiyeti sürecinin en önemli unsurlarından biri olan Geri Kabul Anlaşması, Türkiye tarafından 21 Haziran 2012'de parafe edildi. Ardından, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Vize Muafiyeti Yol Haritası, bu yıl içinde Türkiye'nin hassasiyetleri çerçevesinde gözden geçirilerek, AB tarafı ile "Meşruhatlı Yol Haritası" üzerinde uzlaşıya varıldı. Bu uzlaşı sonucunda, Türkiye ile AB arasında Geri Kabul Anlaşması imzalanması benimsendi.


İMZALAR, ANKARA PALAS'TA


Tarihi imzaların adresi olarak ise tarihi bir mekan belirlendi. Devlet Konukevi olarak da bilinen Ankara Palas'ta düzenlenecek törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Dışişleri Bakanı...