14 / 05 / 2024

tarihi Bukoleon Sarayı tahribata mı uğradı

tarihi Bukoleon Sarayı tahribata mı uğradı

İstanbul’daki tarihi yarımadada Bizans döneminden kalma Bukoleon Sarayı’nı görenler şaşırıyor. Adeta bir viraneyi andıran 1600 yıllık tarihi yapı önlem alınmazsa yok olacak...

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

TOKİ Denizli Çardak Saray başvuruları 31 Mart'ta sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Çardak Saray projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

800 yıllık Tekfur Sarayı’na asansör yapıldı!

İstanbul'un Edrnekapı bölgesinde bulunan tarihi Tekfur Sarayı’na asansör yapıldığı belirlendi. Saraya yapılan asansör sosyal medyada tepki çekti.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Topkapı Sarayı 2018'de ziyarete açılacak!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına doğru kaydığı tespit edildi. Elektronik cihazlara bağlanan tarihi yapı 30 yıl boyunca takip edilecek. Tüm beton yapılardan kurtarılan sarayın 2018 yılında ziyarete açılması planlanıyor.

Topkapı Sarayı'nda tarihi restorasyon!

Topkapı Sarayı tarihinin en kapsamlı restorasyonunu yaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada devam eden 24 projenin toplam 220 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yenileniyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için açılan tarihi Beylerbeyi Sarayı Tünelinin bakım için kapatıldığını söyledi.

Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiası ve tarihi yapıların restorasyonuna ayrılan bütçe hakkında soru önergesi hazırladı..

Haluk Dursun: Topkapı Sarayı için sahil yolu kapatılmalı!

Topkapı Sarayı Müzesi’nde ortaya çıkan hasar görüntüleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Fatih Köşkü’nün alt yapısında oluşan çatlaklar ve sarayın bahçe kısmında meydana gelen derin çukur, tarihi yapının geleceği için endişe yaratırken, Prof. Dr. Haluk Dursun, neler yapılması gerektiğini anlatt

tarihi Bukoleon Sarayı tahribata mı uğradı Haberi

tarihi Bukoleon Sarayı tahribata mı uğradı

Tarihi Yarımada’da bulunan 1600 yıllık Bizans eseri ‘Bukoleon Sarayı’nın hali içler acısı... Çatladıkapı’da Marmara denizine komşu tarihi eser güçlükle ayakta dururken, iç kısmı ise çöplüğe dönmüş durumda. Önce demiryolu, ardından sahil yolu inşaatı ve çarpık yapılaşma nedeniyle yıllar içerisinde büyük tahribata uğrayan eser, tiner ve balicilerin mekanı haline gelmiş durumda. 


Doğu yakası ayakta kaldı


İlk olarak Arkeofili sitesinde gündeme gelen 1600 yıllık Bizans eserinin durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde 1600 yıllık eserin yok olacağını söylediler. Mimarlık tarihçisi Prof. Dr. Afife Batur, Bukuleon Sarayı’nın günümüzdeki durumu için “Bukoleon Sarayı’nın geçmişi Hristiyanlık öncesine kadar gidiyor. Sarayın batı kısmı, Sirkeci tren hattının yapımı sırasında tahrip oldu. bugün ayakta olan kısmı sarayın doğu yakası. Günümüzde adeta kaderine terk edilmiş bir halde...