08 / 05 / 2024

tarihi cami taşındı

tarihi cami taşındı

Türkiye’nin kemer baraj sınıfında en yüksek barajı Artvin Deriner Barajı’nda bir süre önce su tutulmaya başlanmasıyla kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Zeytinlik köyü de su altında kaldı...

İller Bankası, Merkez Ankara'ya taşındı!

Ankara Ulus’ta yer alan tarihi binası 2017 yılında yıkılan ve kiracı durumuna gelen İller Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan olan Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’daki yeni adresine taşındı. 

ABD’de 139 yıllık tarihi ev yeni adresine taşındı!

ABD’de 139 senelik Victoria tarzı 2 katlı ev, 400 bin dolar maliyetle 800 metre uzaklıktaki başka caddeye taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı'na taşındı!

30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle büyük hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı’nda bulunan tarihi binaya taşındı. 

Hasankeyf’teki görkemli yapılar taşındı!

Batman’da Ilısu Baraj Gölü suyu altında kalacak olan Hasankeyf’teki tarihi eserler taşındı. Tarihi yapı, modüler SPMT aracı ile Yeni Hasankeyf yerleşkesindeki yerine yerleştirildi.

Derin Mermerci, Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı!

Derin Mermerci, eşi, ikizleri ve köpekleriyle Taksim Residence’deki dairelerinden taşındı. Bahçeli bir ev isteyen sosyetik güzel, annesi Ender Mermerci’nin oturduğu Vaniköy’deki tarihi yalıya geçti..

Aslı Enver, Murat Boz'un Yeniköy’deki villasına taşındı!

Ünlü popçu Murat Boz ile sürpriz bir aşka imza atan Aslı Enver sevgilisinin Yeniköy’deki villasına taşındı. Murat sevgilisi taşınmadan önce evinde yaklaşık 50 bin TL’lik tadilat yaptırdığı öğrenildi.

Konya Ereğli Kapalı Ceza Evi taşındı mı?

Ereğli Kapalı Ceza Evi Toros Mahallesi ’nde yapımı tamamlanan Yeni Ereğli Ceza İnfaz Kurumu ’na taşındı. 6 Şubat tarihi itibariyle taşınma işlemi tamamlanan ceza evi bölge ceza evi olarak faaliyet gösterecek.

Burcu Güneş Nişantaşı'na taşındı!

Burcu Güneş, önceki akşam Nişantaşı'ndaydı. Gazetecilerle sohbet eden şarkıcı, Nişantaşı'na taşındığını söyledi. Güneş, "Bu aralar taşınma işleriyle uğraşıyorum. Şimdi modacıma gidiyorum. Onunla bir randevum var" dedi.

Rod Stewart, İngiltere'deki 4,5 milyon sterlinlik evine taşındı!

Rod Stewart'ın doğu İngiltere'deki evinin tadilatı, iki yıl sonunda bitti. İngiliz şarkıcı, eşi Penny Lancaster'le 4,5 milyon sterlinlik (yaklaşık 18 milyon 800 bin TL) evine taşındı.

Berrak Tüzünataç, Birkan Sokullu'nun Etiler'deki evine taşındı!

Bir süredir aktör Birkan Sokullu ile birlikte olan Berrak Tüzünataç ilişkisini yeni bir aşamaya taşıyor. Berrak Tüzünataç’ın yeni evine yerleşene kadar sevgilisi Birkan Sokullu’nun Etiler’deki evine taşındığı öğrenildi.

Asena Atalay, Zincirlikuyu İstanbloom Evleri'ne taşındı!

Beykoz Konakları'ndaki 6 milyon dolarlık villadan taşınan Asena Atalay, Zincirlikuyu'ya taşındı. Atalay, 600 çift ayakkabısını yeni evine sığdırmakta zorlandı. Atalay, Zincirlikuyu İstanbloom'a yerleşti.

Denizli Sevgi Evi yeni hizmet binasına taşındı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, yeni hizmet binasına taşındı. Osman Zolan, bugüne kadar 25 bin hayırseverin Sevgi Eli'ne bağışta bulunduğunu, 10 yılda 100 binden fazla kişiye ulaştıklarını söyledi.

Maski yeni hizmet binasına taşındı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, MASKİ, Oda ve Dernek İş Kuleleri’nde bulunan yeni hizmet binasına taşındı. Yarhasanlar Şubesi’nde tahsilat ve abone kayıtları yapılabilecek.

tarihi cami taşındı Haberi

tarihi cami taşındı


Türkiye’nin kemer baraj sınıfında en yüksek barajı Artvin Deriner Barajı’nda bir süre önce su tutulmaya başlanmasıyla kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Zeytinlik köyü de su altında kaldı. Kültür ve Tabiat Varlıkları kapsamında koruma altındaki tarihi Zeytinlik Köyü Camisi’nin su altında kalmaması için sökülüp, köyün üst kısmında belirlenen alana kurulması çalışmalarına 8 ay önce başlanılmıştı. Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilen yaklaşık150 yıllık Zeytinlik Köyü Camisi’nin, yeni yerleşim yerinde yapılan restorasyon çalışmalarında sona gelinirken, kitabesinde Hicri 1272 yılında Saliha Hanım tarafından yaptırıldığı yazılı olan Zeytinlik Köyü Camisi’nin orijinal görüntüsünün korunması amaçlanıyor.


Caminin su altında kalmadan önce sökülen iç kısmında bulunan, dönemin ahşap ve taş işçiliğini yansıtan mihrap, minber, tavan kaplamaları, süslemeler, korkuluklar ve yapıldığı döneme ait bilgiler içeren dış cephedeki taşlar ile...