07 / 05 / 2024

Tarihi çankırı adliyesi

Tarihi çankırı adliyesi

Çankırı'da üç yıl önce 1 milyon TL harcanarak müzeye çevrilen tarihi binanın temellerinde çökme meydana geldi. Müze süresiz olarak kapatıldı. 

TOKİ Çankırı projesi için yeni tarih açıklandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için yeni ihale tarihi belli oldu. TOKİ'nin Çankırı projesinde 99 adet konut yer alacak.

TOKİ'den Çankırılılara 806 konutluk 3 yeni proje müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 81 ilde hayata geçireceği 250 bin yeni konutun kura çekimlerine Pazartesi günü itibarıyla başlamıştı. Çankırılıların da yüzünü güldüren TOKİ, Çankırı'da 806 konutluk 3 yeni proje in

TOKİ Çankırı Şabanözü son başvuru tarihi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Çankırı Şabanözü projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Çankırı Çerkeş'teki tarihi yapılar restore edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çankırı Çerkeş'te yeni çarşı, konut ve iş yeri projesi, yeni hayvan pazarı projesi, 4. Murat hamamı ve koruma alanındaki eski iş yerlerini sağlıklaştırma projelerine ilişkin çalışmaları yerinde inceledi.

TOKİ Çankırı Orta son başvuru tarihi 30 Eylül!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Orta projesinde yer alan 110 adet konut için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

 Çankırı orta alt gelir son başvuru tarihi 2019!

Çankırı orta alt gelir son başvuru tarihi 2019 sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki konut sayısı 98.

TOKİ Çankırı Orta alt gelir başvuruları 30 Eylül'de sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Orta alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Çankırı'da 1 milyon liraya restore edilen müzenin temeli çöktü!

Çankırı'da üç yıl önce 1 milyon TL harcanarak müzeye çevrilen tarihi binanın temellerinde çökme meydana geldi. Müze süresiz olarak kapatıldı. 

TOKİ Çankırı başvuruları 27 Mayıs'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Merkez projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 27 Mayıs tarihi itibariyle başlıyor.

TOKİ Çankırı başvuruları 27 Mayıs'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Merkez projesinde yer alan konutlar için başvurular 27 Mayıs tarihi itibariyle başlıyor.

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy son başvuru tarihi!

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projedeki konutların fiyatları 131 bin 878 lira ile 157 bin 315 arasında değişiyor.

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuru tarihleri!

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap'ta yer alan 136 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Çankırı Kızılırmak kura tarihi 2017!

102 adet daireden meydana gelen TOKİ Çankırı Kızılırmak projesinde kura çekimi yapılacak. İşte, TOKİ Çankırı Kızılırmak kura tarihi 2017...

Tarihi çankırı adliyesi Haberi

Tarihi çankırı adliyesi

Müzeye çevrilen yapı 1903-1905 yılları arasında Kör Efe adıyla anılan kalfa İsmail tarafından inşa edildi. Tarihi yapı 1985 yılına kadar valilik binası olarak, bu tarihten 2012 yılına kadar da Çankırı Adliyesi olarak hizmet verdi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14 Ocak 1977 tarih ve 286 sayılı kararı ile tescil kaydı bulunan tarihi yapı 2012 yılında Çankırı Valiliğince yeni müze binası olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi. Binada 2014 yılında başlayan restorasyon çalışmaları 2016 yılında 1 milyon lira harcanarak tamamlandı. 

Kapsamlı bir restorasyon geçiren tarihi bina, onarım sırasında temeli açılarak nem ve suların yol açacağı zararlardan korunmak için dranaj edildi. Temmuz 2016'da binanın restorasyon çalışmları tamamlandı ve Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. 100 Yıl...