26 / 07 / 2024

tarihi eser yönetmelik

tarihi eser yönetmelik

Korunması Gerekli Kültür Ve Tabiat Varlıklarının Tasnifi, Tescili ve Müzelere Alınmaları Hakkında Yönetmelikte tarihi eser bulanlara verilen ödül hakkında bilgi veriliyor. Peki, tarihi eser bulan ne yapmalı? İşte tarihi eser yönetmeliği...

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yönetmeliğin yürürlük tarihi ertelendi..

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

Ali Topuz, Büyükada'daki tarihi eser binasına ilave kat yaptı!

Ali Topuz,  Büyükada Bahçelerönü sokakta bulunan 2'nci derece tarihi eser binasına tadilat ruhsatı alıp iki kat bodrum bir kat da ilave yaptı.

Fatih'teki 300 tarihi eser yeniden ayağa kaldırıldı!

Fatih’ten Yavuz’a Kanuni’den, II. Bayezıd’a kadar pek çok padişahın emanetine ev sahipliği yapan Fatih semtinde 10 bin 500 civarında tarihi eser bulunuyor. Bu eserlerin 300’ü son 10 yılda yeniden ayağa kaldırıldı.

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi açılacak!

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi Süleymaniye'de açılacakmış. Süleymaniye'deki Kayserili Ahmet Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek olan hastane uzman kadrosuyla İstanbul ve tüm Türkiye'ye hizmet edecekmiş.

Tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Taşınmaz kültür varlıklarının bakım, onarım ve yapı esasları ile proje uygulamaları Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları ve koruma bölge kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülüyor. Peki, tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Gelibolu'da yapılaşmaya yeni yönetmelik!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanında Yapılaşmanın ve Yapıların Kullanımının denetimi ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu'nun Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İskan kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

İskan kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Ocak 2015 tarihinde 29232 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte İskan kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik....

Orman ve su işleri bakanlığı personelinin yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmelik!

Orman ve su işleri bakanlığı personelinin yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmelik 9 Ocak 2015 tarihinde 29231 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yer alan esaslar...

tarihi eser yönetmelik Haberi

tarihi eser yönetmelik

Tarihi eser yönetmeliği!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür Ve Tabiat Varlıklarının Tasnifi, Tescili ve Müzelere Alınmaları Hakkında Yönetmelik 20/04/2009 tarih, 27206 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik kapsamında tarihi eser bulanlara verilen ödül hakkında bilgilere yer veriliyor. Peki, tarihi eser bulan ne yapmalı?


Tarihi eserler yönetmeliği..

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

        Amaç ve kapsam

          MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamına giren korunması gerekli taşınır kültür ve tabiat varlıklarının tasnif, tescil, müzelere alınması ve değer takdirini yapacak komisyonların çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.

        Dayanak

          MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat...