10 / 05 / 2024

tarihi evler nasıl restore edilmeli

tarihi evler nasıl restore edilmeli

Sinop’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi ev tehlike saçıyor. Kaleyazısı Mahallesi Öztürk Sokak’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi evin çatısından kopan tahtalar ve yerinden oynayan tuğlaları mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeler 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Geçmiş zamanlarda Anadolu'da ev yaptırmak isteyen kişi hemen işe girişmez öncelikle ustayı ararmış. Peki bu süreç nasıl işliyordu? Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?

Emekli promosyonu hala gündemde yer alan konulardan biridir. Emekli promosyonunu almayan milyonlarca emekli, “Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?” şeklinde sorular soruyor. İşte detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Emekli promosyonlarında beklenmeyen Ekim rüzgarı! Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği promosyon ödemelerine dair sıcak bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar “Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?” sorusunu sormaya başladı. İşte detaylar!

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

TMO buğday paralarının ödeneceği tarihi açıkladı! Çiftçiler parasını nasıl alacak?

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday alım fiyatlarını Haziran ayının ilk günlerinde açıklamasının ardından çiftçiler tarlalardaki hasatlarını toplamaya başladı. TMO, ürünlerini ofise satan üreticilere paraların ne zaman ödeneceğini açıkladı. Çiftçiler parasını nasıl alacak belli oldu.

tarihi evler nasıl restore edilmeli Haberi

tarihi evler nasıl restore edilmeli

Sinop’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi ev tehlike saçıyor.

Kaleyazısı Mahallesi Öztürk Sokak’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi evin çatısından kopan tahtalar ve yerinden oynayan tuğlaları mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Tarihi evin çatısından kopan tahtaların ve her an düşecek konumda olan tuğlaların bir gün birini öldüreceğini söyleyen vatandaşlar, “Uzun süredir kullanılmayan tarihi evin her gün bir parçası kopuyor. Üzerindeki tahtalar düştü düşecek. Tuğlalar yerinden oynamış, her an düşecek vaziyette. İçerisine çöp atıyorlar. Çöplüğe döndü. Ayrıca çocuklarımız burada oynuyor, aileler tedirgin. Yetkililerden ricamız birisinin başına bir şey gelmeden şu duruma el atılsın. Yoksa birinin canı yanacak”...