05 / 05 / 2024

Tarihi Gökmedresesi

Tarihi Gökmedresesi

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, restorasyonu devam eden Sivas'taki tarihi Gökmedrese'de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

Yılda iki sefer ödemesi yapılan emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında yapıldı. Buna göre, 1. taksit ödemelerinin ardından 2.taksit ödeme son tarihi gündemde yerini koruyor. Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son tarihi ve ayrıntılar...

2000 2005 2010 girişlilere SGK’dan müjde: Emekli olma tarihlerinde değişiklik yapıldı

Uzun süredir gündemde olan emeklilik konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu, iş hayatına yeni başlayan vatandaşların emekliliklerinde yaş ve prim ödeme tarihi güncelledi. Bu yeni düzenlemeler ile vatandaşlar ne zaman emekli olabileceğini hesaplayabiliyor.

Dolar, euro ve sterlinde son dakika fiyatlar! İşte anlık döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları özellikle yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Döviz piyasasının yönünü tayin edecek tarihi gün geldi. Tüm dünyanın gözü FED faiz kararına çevrildi. Peki, faiz kararı öncesi dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar?

Altın için kar dönemi başlıyor! İslam Memiş lafı dolandırmandan olacakları açıkladı

Altında tarihi gün yaklaşıyor. Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'Büyük Plan' başlıklı videosunda piyasalara dair bazı iddialar öne sürdü. İşte tüm detaylar...

Tapu sahipleri için geri sayım başladı! Ödemeyenlere resmen ceza var! Sakın bu tarihi gözden kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi öder, kimler emlak vergisinden muaf? İşte merak edilenler...

Altın fiyatlarında tarihi gün yaklaşıyor! İslam Memiş olacakları sıraladı

Altın fiyatlarında tarihi günler yaklaşıyor. Altın alacaklar bu tarihe kilitlendi. Finans Analisti İslam Memiş ise seçim sonrası piyasalarda yaşanacaklara karşı yatırımcıyı uyardı.

Gram altında tarihi gün yaklaşıyor! İslam Memiş '1800 lira olacak' dedi

Gram altın son zamanlarda inişli çıkışlı grafik izliyor. Emtia uzmanı İslam Memiş, youtube kanalında gram altın fiyat beklentisini paylaştı. İşte tüm detaylar...

Doğal gaz indirimi faturalardan ne kadar düşürecek? İşte vatandaşın cebinden çıkacak tutar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz gazındaki tarihi günde yaptığı açıklamada iki müjde verdi. Peki 25 metreküp ne anlama gelmekte? CNN Türk'te Fulya Öztürk konuya dair detayları anlattı. İşte tüm detaylar...

Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Dolar kuru ile ilgili tahmninlere bir yenisi de Ekonomist Necmettin Batırel'den geldi.Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

İtalyan dev yatırım şirketi açıkladı! Dolar tam 36 TL olacak! Bu tarihi gören arkasına bile bakmadan dövizciye koşacak

Bankalar tarafından gelen dolar tahminleri dikkatleri çekmeye devam ediyor. HSBC'nin ardından şimdi de Standard Chartered'tan açıklama geldi! Dolar 36 TL olacak! Haberi alan dövizciye koşacak!

Euro tam 30 TL olacak! Bu tarihi görenler dövizciye akın edecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar hemen bakın

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, euronun 30 TL olacağını söyleyerek tarih verdi. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar hemen bakın.

Altın rekor üstüne rekor kırıyor! Gram altın ne kadar oldu?

Altın ücretleri iç piyasada uçuşa geçti. ABD'deki banka iflasları altın ücretlerinin işine yaradı. Altın ücretleri tarihi günlerini yaşarken Gram altın bin 200 TL ile  tüm zamanların rekorunu kırdı.

Altının roket gibi fırlayacağı asıl tarih resmen açıklandı! Bu tarihi görenler şimdiden hazırlandı! Bu rakam bir ilk...

Altının rekor gibi fırlayacağı asıl tarih resmen açıklandı! Bu tarihi görenler şimdiden hazırlandı! Bu rakam bir ilk...

Tarihi Gökmedresesi Haberi

Tarihi Gökmedresesi

Gökmedrese'de devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyen Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tarihi eserleri yerinde görmek ve değerlendirecekleri gayrimenkuller ile ilgili yatırım projesi yapmak üzere Sivas'a geldiğini belirtti.


Sivas'taki Taşhan ve Subaşı Hanı gezdiğini, tarihi Gökmedrese'de ise incelemede bulunduğunu ifade eden Ersoy, "Gökmedrese'nin ihata duvarının kesim işlemlerini başlatacağız. Bunu da en kısa zamanda bitireceğiz. 2017 yılı sonunda Gökmedrese'nin kabasını bitirip ince işlerine gireceğiz." dedi.


Tarihi medresenin restorasyonunu en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Ersoy, "Burayı Sivas halkının istifadesine sunacağız. Gökmedrese bizim için çok önemli eserlerden bir tanesi. Burada yapılacak çevre düzenlemesiyle ilgili çok işlerimiz var. İnşallah, bunları en kısa zamanda tamamlayacağız." diye konuştu.


Ersoy, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda devam eden restorasyon çalışmalarını da inceleyeceklerini kaydetti.


Kurumun diğer...