18 / 09 / 2024

‘Tarihi gün geldi çattı’ diyen İslam Memiş’ten gaza gelmeyin uyarısı!

‘Tarihi gün geldi çattı’ diyen İslam Memiş’ten gaza gelmeyin uyarısı!

Yaptığı her açıklama yatırımcıların gündemine bomba gibi düşen gram altının ustası  İslam Memiş, "Tarihi gün geldi çattı" diyerek önemli açıklamalar yaptı.




Yapacağı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugünün piyasalar açısından tarihi bir gün olduğunu dile getirerek,, Amerika Merkez Bankası FED'in saat 21.30'da açıklanacak faiz kararına değindi.

Haber Global’den Ayşen Korkmaz imzalı habere göre Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel piyasalarda FED’in 25 baz puan faiz indirim beklentisinin yüzde 100, 50 baz puanlık faiz indirim beklentisinin yüzde 50 olarak fiyatlandığını açıklayarak, karar sonrası yatırım araçlarında beklenen değişiklikleri de değerlendirdi.

Memiş'in piyasalara ilişkin Youtube kanalından yaptığı önemli değerlendirmeler şu şekilde:

Amerika Merkez Bankası FED, saat 21'de merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Malum bu haftanın en önemli gelişmesi. FED öncesi ve FED sonrası nasıl bir pozisyon almalı, nasıl bir karar vermeli, öyle olursa ne olur, şu şekilde olursa ne olur gibi soruların yanıtınıyanıtlamaya çalışacağım.

‘Tarihi gün geldi çattı’ diyen İslam Memiş’ten gaza gelmeyin uyarısı!


ONS ALTIN

Ons şu anda 2 bin 576 dolar seviyelerinde. Teknik olarak 2 bin 570-2 bin 585 dolar aralığına sıkıştı. Söz konusu bu bant aralığında gezinmeyi sürdürüyor. Ons altın tarafında akşam Amerika Merkez Bankası FED'in 25 baz puanlık faiz indirimi piyasalar tarafından fiyatlandı. Fakat 50 baz puanlık faiz indirimi daha fiyatlanmadı. FED'in faiz kararından sonra 2 bin 596-2 bin 606-2 bin 616 dolar seviyelerine kadar yükselişleri takip etmeyi sürdüreceğiz. Ons altın FED gazı ile beraber 2 bin 606 devamında 2 bin 616 dolar seviyesine kadar devam ederse benim için sürpriz yok. Biz dolar pozisyonu aldığımız için biz FED sonrasını ya da yarın akşam veya perşembe günü karar vereceğiz. Fakat tutup da 2 bin 500 dolar seviyesinin üzerinde bir alım yapmayı ben şahsen planlamam diyorum. Fakat sizin için bu geçerli değil.

"ELİNİZDEKİ VARLIKLARI TUTUN"

O nedenle elinizdeki varlıkları tutmayı sürdürün. Sene sonuna kadar her ay yeni rekor denemesini yapacak altın piyasası karşımızda olacak. Ons altın tarafında ise FED sonrası FED beklentisi gerçekleşecek ya ne olacak 25 baz puanlık faiz indirimi olacak. Tamam piyasalar zaten fiyatlamıştı. Ne olur 2 bin 606 dolar seviyelerini İlla 2 bin 600 dolar seviyelerini gösterirler. Peki ne olur sonra kar satışları başlar. Peki 50 baz puanlık FED faiz indirimi yaptı bu defa ne olur, bu defa da 2 bin 616 dolar seviyelerine kadar ons'u götürür. Alır mıydım? Hayır ama o seviyeyi yine gösteriler. Önümüzdeki hafta biz yeniden kar satışlarıyla aşağı yönlü hareketlerde 2 bin 550 2 bin 520 dolar aralığını takip edeceğiz

Peki Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı var. Muhtemelen piyasalar da yüzde 100 olarak FED'in 25 baz puanlık faiz indirimini fiyatladı. Bu benim işime nasıl yarar? Ben kimim? Ben bankada varlıklarını tutan fiziki varlığa dönmek için de fırsat kollayan bir yatırımcıyım. Bu benim işime yarar. Hazır ons altın bu derece yükselmişken altın parite karşısında bu kadar yükselmişken ben altın dolar paritesi üzerinden bankadaki varlığımı dolara çeviririm giderim fiziki olarak dolarımı çekerim. Gidip serbest piyasalardan fiziki olarak ons altındaki düşüşleri takip etmek suretiyle zararsız bir biçimde fiziki malımı çevirmiş olurum.


GRAM ALTIN


Fiziki şekilde bir şey yapmayacaksın. İhtiyacın yoksa beklemeye devam et. Boşuna kaşınma. Gram altın serbest piyasalarda 2 bin 876 TL seviyelerinden günü tamamlıyor. Gram altın ons altını takip etmeye devam ediyor, ons altın nereye gram altın oraya. Bu yılın Eylül ayı için ne demiştim ben size 2 bin 880 lira seviyesi o güne geldik çattık. Olmayabilirdi fakat  oldu. Peki 50 baz puanlık faiz indirimi olursa ons altın 2 bin 606-2 bin 616 dolar seviyelerine kadar yükselirse gram altın nereye gider? 2 bin 900-2 bin 920 Türk Lirası seviyeleri sürpriz olmaz. Yani bizim Eylül beklentimiz 2 bin 880 Türk Lirası seviyeleri de 2 bin 900-2 bin 920 Türk Lirası seviyelerine kadar da yükselebilir. Alır mıydım elimde Türk Lirası var. Ons altını beklerdim. Ne bekliyordum ons altında 2 bin 520- 2 bin 550 Türk Lirası bu bant aralıklarına bakardım. Yine gaza gelmezdim karar verirdim.

 

Kira sorunu için  TOKİ  önerisi: Arsalarda üst gelir için üretilen konutların finansmanıyla alt gelire konut yapmalı!

Konut piyasasına yeni yıl dopingi! Konut satışlarının artması bekleniyor!

Türkiye'de konut genel olarak kazandırıyor ama şu an konut alanlar hata mı yapıyor? 


Geri Dön