28 / 04 / 2024

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

Yılda iki sefer ödemesi yapılan emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında yapıldı. Buna göre, 1. taksit ödemelerinin ardından 2.taksit ödeme son tarihi gündemde yerini koruyor. Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son tarihi ve ayrıntılar...



Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisinde birinci taksit dönemi mart itibarı ile başlamış ve mayıs ayının sonuna kadar da ödemesi gerçekleşmişti. Bu ödemeler tek seferde yapılabileceği gibi iki taksit olarak da yapılabilmekte. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf tutulabiliyor. Bir konutta muafiyetten yararlanmak için ücret, ticari, mesleki, işyeri, konut kira, faiz geliri olmaması gerekiyor. Emekli aylığının yanı sıra eşten dolayı ölüm aylığı alanlar, yasada bildirilen koşulları taşıyorsa sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor.

EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

cnnturk.com'da yer alan habere göre; Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü sona ermişti. Bu sene Emlak Vergisi'nin ikinci taksit ödemeleri için son günün 30 Kasım 2023 olduğu kaydedildi. Buna göre, Emlak vergisi Konut, işyeri, arsa ve arazi sahipleri için emlak vergisi taksit ödemeleri, gayrimenkul türüne büyüklüğüne göre de farklılıklar göstermekte. 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi taksit ödemelerini vaktinde yapmayanlara gecikme durumunda ise yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacağı bildirildi.

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak Vergisi ödemesi, belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden kredi kartı ile veya e-Devlet aracılığıyla da uygulanabilecektir. Öte yandan, PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün. Ayrıca emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti aracılığıyla öğrenebilirler.

EMLAK VERGİSİNİ KİMLER ÖDER? 

Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Geri Dön