24 / 07 / 2024

tarihi İstanbul hanları

tarihi İstanbul hanları

1990 yılında Rıhtım Caddesi'ndeki tarihi Ömer Abid Han, ''izale-i şuyu'' davasıyla satışa sunulmuş. 18 dükkanı, 20 depo ve 141 yazıhanesi bulunan han 118 bin 365 adet altın parasına, 30 milyara satışa çıkarılmış.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu!

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu. Proje kapsamında İstanbul'da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru yapıldı. Peki TOKİ İstanbul 50 bin konut kura çekimi ne zaman? İşte TOKİ 50 bin konut kura tarihi İstanbul 2019...

Bursa Hanlar Bölgesi'nin silüetine 'tarihi' dokunuş!

Bursa'daki 450 dönümlük Hanlar Bölgesi'nin çevresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projesiyle tarihi silüeti bozan yapılardan temizlenecek.

İstanbul Havalimanı mimarisi ile büyülüyor!

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Dev açılışa çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Caddesi'nin tarihi hanları yatırımcının gözdesi oldu!

İstiklal Caddesi son yıllarda altyapı çalışmaları ve terör olayları gibi faktörler nedeniyle kan kaybetse de tarihi binalar ve hanlar hala yatırımcıların dikkatini çekiyor. Hilton, Mado ve Chicco gibi markalar, restore edilen mekanlarda caddeye adım atmaya hazırlanıyor...

İşte değişime direnen İstanbul Hanları!

İstanbul’un siluetinde önemli bir yere sahip olan tarihi hanları şimdi fotoğrafçı Timurtaş Onan’ın öğrencileriyle birlikte açtığı “İstanbul’da Hanlar: Geçmişin ışığında, geleceğe direnen İstanbul Hanları” adıyla sergiye konu oldu.

tarihi İstanbul hanları Haberi

tarihi İstanbul hanları



HALA AYAKTA... Döneminin mimari özelliklerini tüm cephelerinde yansıtan Ömer Abid Han, Karaköy'ün en canlı köşelerinden birinde hala ayakta duruyor. Hanın fiyatının açık artırmada 50 milyara çıkacağı söyleniyor.


   Mirasçıları 30 milyara satışa çıkardı


  'Han'a açık artırma


Karaköy'de tarihi Ömer Abid Han mirasçılarının anlaşamaması üzerine ''izale-i şuyu'' davası sonucu satışa sunuldu. 30 milyar istenen hanın satışta fiyatının 50 milyara kadar çıkması bekleniyor.




Hasan ERŞAN


   İSTANBUL'un iş merkezi Karaköy'de bulunan tarihi Ömer Abid Han mirasçıları tarafından 30 milyara satılığa çıkarıldı....