07 / 05 / 2024

Tarihi Kayseri Kalesi son durum

Tarihi Kayseri Kalesi son durum

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi, Başkan Büyükkılıç tarafından tanıtılacak

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Kayseri Tomarza'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı çöktü!

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı restorasyon yapılması sonudunda çöktü ve 2 işçi yaralandı. Polis olayla ilgili incelemelerde bulundu. 

Kayseri'de tarihi evin çatısı çöktü: 2 yaralı!

Kayseri Talas'ta restore edilen tarihi evin çatısının çöktü. Yaşanan çökme sonucunda 2 kişi yaralandı...

Kayseri Kocasinan kura çekilişi tarihi 2+1 ve 3+1!

Kayseri Kocasinan kura çekilişi tarihi 2+1 ve 3+1 tarihleri haberimizde yer alıyor. Peki Kayseri Kocasinan kura çekilişi tarihi ne zaman? Kocasinan TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kura tarihi 2+1 ve 3+1! 

TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kura tarihi 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. TOKİ Kayseri Melikgazi Mimarsinan 2020 kura tarihi ne zaman? Kayseri Melikgazi Mimarsinan TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Kayseri Kocasinan 2020 kura çekilişi ne zaman? Kayseri kura tarihi 2020!

TOKİ Kayseri Kocasinan 2020 kura çekilişi ne zaman? Kayseri kura tarihi 2020 açıklandı mı? TOKİ 100 bin konut Kayseri kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Tarihi Kayseri Kalesi son durum Haberi

Tarihi Kayseri Kalesi son durum

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kayseri Kalesi’ni kültür ve sanatın merkezi haline getirdi. Kayseri Büyükşehri Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kayseri Kalesi’nde bir süredir süren restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 28 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de yapılacak programla Kayseri Kalesi’nde yapılan çalışmaları tanıtacak. Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi’nin resmi açılışını ise Ekim ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

MÜZE KENT’E YAKIŞAN YATIRIM

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin taşıdığı değerlerle adeta müze kent konumunda bulunduğunu ve Cumhuriyet Meydanı’nda beş medeniyetin izlerinin görülebildiğini belirtti. Kayseri Kalesi’nin en önemli tarihi değerlerden birisi olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, bu önemli değerin artık şehrimize müze ve kültür sanat merkezi olarak hizmet vereceğini de...