01 / 05 / 2024

tarihi mekanlara turist ilgisi

tarihi mekanlara turist ilgisi

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Avrasya Tüneli'nin ardından Tarihi Yarımada’daki oteller harekete geçti!

AVRASYA Tüneli’nin açılmasından sonra Anadolu yakası otelleri daha fazla turist ağırlamaya hazırlanırken, Avrasya Tüneli’nin Avrupa yakasındaki çıkış noktasına yakın olan Tarihi Yarımada’daki oteller de harekete geçti.

Safranbolu'ya 7 ayda 200 bin turist geldi!

Tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde, yılın 7 ayında 200 bin turist konakladı. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, Safranbolu'ya 61 ülkeden turistin geldiğini söyledi.

2015'in ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

Trabzon'da tarihi mekanlara ilgi arttı!

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Kızkalesi'ne gelen turist sayısı arttı!

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin turist haritası çıkarıldı!

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

İşte Türkiye'nin turist haritası!

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

Mersin Kızkalesi tanıtım çalışmalarıyla turist sayısını arttıracak!

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesı'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Çorum Belediyesi ile Çekül tarihi mekanlara proje geliştirecek!

Çorum ile ÇEKÜL, Velipaşa Hanı, Kale ve Karakol Binası için şehir kimliğini yansıtacak ortak projeler geliştirecek. Çorum'un kültür mirasının korunması amacıyla İstanbul'da toplantı yapıldı.

Mehmet Özyavuz: Harran'da 2 milyon turist hedefliyoruz!

KONİK kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk islam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesine her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.

Harran 2 milyon turist hedefliyor!

Dünyanın ilk yerleşim alanların biri olan tarihi Harran ilçesine bu yıl yaklaşık 2 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. İlçeye her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce turist geliyor..

Kars'ta tarihi mekanlar turizme açılıyor!

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

tarihi mekanlara turist ilgisi Haberi

tarihi mekanlara turist ilgisi

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin zengin turizm potansiyeline sahip olduğunu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her gün arttığını söyledi."Son yıllarda turizm yatırımları ve konaklama tesislerinin çoğalmasıyla yerli ve yabancı turist sayısı da yüzde 30 arttı" diyen Kansız, kentin deniz ve hava yolu ulaşımına sahip olduğunu, Almanya, Hollanda, Gürcistan, Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerin en çok tarihi mekanları tercih ettiğine dikkati çekti."En çok ziyaret ettikleri mekanların başında Atatürk Köşkü geliyor" "Bir yıl içinde bölgemizi 4 milyona yakın turist ziyaret etti" diyen Kansız, bunların çoğunluğunu Ortadoğu ülkelerinden gelen misafirlerin oluşturduğunu...