22 / 05 / 2024

Türkiye'nin turist haritası çıkarıldı!

Türkiye'nin turist haritası çıkarıldı!

Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.



Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, farklı çağlardan gelen zengin tarihi mirası, birçok medeniyeti harmanlamış topraklarındaki renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

 

Alınan bilgilere göre, turizmde inanç, kültür, tarih ve sağlık gibi çeşitlilik gösteren yöreler, barındırdıkları zenginliğe göre farklı ülkelerden ziyaretçi ağırlıyor. 

Dünyanın en eski şehirlerinden olan ve üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul, tarihi, kültürü ve eşsiz boğazıyla Türk turizminin gözde merkezlerinin başında geliyor. 

Binlerce yıldır, farklı medeniyetlere yurt olan İstanbul'un hemen her yöresinde, tarihin çeşitli dönemlerinden kalma kent duvarları, saraylar, kasırlar, camiler, kiliseler, sinagoglar, çeşmeler ve konaklarla karşılaşmak mümkün. Bu özellikleriyle dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul, konuklarına zengin bir "menü" sunuyor. 


EN ÖNEMLİ YERLER 


Ayasofya, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kız Kulesi, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı, Binbirdirek Sarnıcı,'Yerebatan Sarnıcı, Galata, Beyazıt ve Dolmabahçe kuleleri, Dikilitaş, Çemberlitaş Sütunu, Galata Köprüsü, Yedikule Zindanları, Feshane ve Sepetçiler Kasrı gibi tarihi yapılar tursitlerin ilgi gösterdiği yerler arasında. 


Topkapı, Dolmabahçe, Beylerbeyi, Çırağan, Yıldız ve Zübeyde Sultan sarayları, Sultanahmet Camisi, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı da ziyaretçilerin uğrak yeri durumunda. Geçen yıl İstanbul'u görmeye gelenler en fazla Ayasofya Müzesi'ni merak etti. Ayasofya, 3 milyon 574 bin ziyaretçiyle Türkiye'de geçen yıl en çok ziyaret edilen müzesi oldu. Yerebatan Sarnıcı da 2 milyon 120 bin 862 kişiyi ağırladı. 


EN FAZLA ALMANLAR 


Tarih ve kültürel anlamda önemli bir zenginliğe sahip kente en fazla Almanlar geliyor. Bu yılın ilk üç ayında kenti ziyaret eden yabancıların yüzde 9,4'ünü Almanlar oluşturdu. Almanları İranlılar, Ruslar, İngilizler, Amerikalılar, Fransızlar, Suudi Arabistanlılar, İtalyanlar, İraklılar, Güney Koreliler, Hollandalılar, Ukraynalılar, Libyalılar, Azerbaycanlılar ve Suriyeliler izledi. 


Milat


Geri Dön