04 / 05 / 2024

tarihi mezar taşları nerede

tarihi mezar taşları nerede

1934 yılında İstanbul'da yol yapımı çalışmaları sırasında bulunan tarihi mezar taşları Evkaf (Vakıflar) Müzesi'ne nakledilmeye başlanmış. 7 Haziran tarihine kadar bin kadar taş nakledilmiş. Tepedelenli Mehmet Ali Paşa'nın mezarının yeri de değiştirilmiş

Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı! Vatandaş bu dört soruna cevap bekliyor!

Emlakjet kentsel dönüşüm ile İlgili anket sonuçlarını yayınladı, sonuçlarda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı, bu dört soruna cevap bekleniyor...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Emekli maaşı zammıyla taşlar resmen yerinden oynadı! SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine yeni promosyon müjdesi

Emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasıyla taşlar resmen yerinden oynadı. Aktarılan son dakika detaylarına göre, SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine yeni promosyon sinyali de geldi...

Enerjinizi yükseltecek kasım ayının taşı Citrine Atasay'da! Citrine altın takılar ne kadar? 28 Kasım 2022 fiyat listesi

Akrep burcunun taşı olan Citrine, Atasay ile buluştu. Rengini ve enerjisini güneşten alan bu taşlar enerjinizin yükselmesini sağlayacak. Peki Citrine altın küpe, yüzük ve kolye fiyatları ne kadar? İşte Atasay 28 Kasım 2022 fiyat listesi.

Altınla ilgili flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat

Altın fiyatlarındaki tarihi hareketlilik devam ediyor. Altın yatırımcılarını ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı. Buna göre Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 982 bin liraya geriledi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı kura tarihi belli mi?

Sağlık Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatları için istihdam sağlanacak işçi ve personel alımlarında başvurular sona erdi. Başvuruların ardından gözler kura çekim tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. İşte başvuru sonuçlarına dair tüm detaylar...

Whıte Rıver Investment Emlak İnşaat Kıymetli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Whıte Rıver Investment Emlak İnşaat Kıymetli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi  Beylikdüzü’nde  10 bin TL sermaye bedeli  ile Mohammad Mohammadı Aghbolagh tarafından kuruldu.

Maf Değerli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maf Değerli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Dursun İpek tarafından kuruldu.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Sultangazi'deki tarihi kilise harabeye döndü!

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Konut pazarında tarihi hareketlilik! Satışlar yükselmeye devam edecek!

Haziran 2020'de Türkiye genelinde satılan konut sayısında rekor kaydedildi. Konut satışları 2019'un Haziran ayına göre yüzde 209,7 arttı. Sektör temsilcileri, konut sektöründe tarihi bir hareketlilik yaşandığını belirtirken, haraketliliğin önümüzdeki aylarda da süreceğine dikkat çekti.

tarihi mezar taşları nerede Haberi

tarihi mezar taşları nerede
1000 taşTarihi mezar taşları Evkaf Müzesi'nde toplanıyor
Sur haricinde yol yapılırken bulunan tarihi mezar taşlarının Evkaf Müzesi'ne nakledildiğini yazmıştık. Şimdiye kadar müzeye bin taş nakledilmiştir.Taşlar ayrılırken tarihi bir şahsa ait olması, hüsnü hat ve üzerindeki kavuk gibi bir devrin tarihi vasfını gösteren esaslar nazarı dikkate alınıyor.
Taşlar kaldırıldıktan sonra mezarlar geriye alınarak kemikler orada muhafaza ediliyor. Tepedelenli Ali Paşa ile oğullarının mezarları bu suretle geride tesis edilmiştir. Mezar nakli esnasında burada medfun olanların aileleri varsa bunlara da haber veriliyor.

Akşam Gazetesi 7 Haziran 1934
Abdullah Kutalmış...