02 / 05 / 2024

tarihi osmangazi maksem binası

tarihi osmangazi maksem binası

Bursa' nın Osmangazi Belediyesi geliştirdiği projelerle ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor. Temeli ağustos ayında atılan, içerisinde muhtarlık ve kütüphane bulunan Maksem Hizmet Binası açıldı...

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

Bursa Osmangazi'deki 11 sivil mimari örneği yapı ayağa kaldırılıyor!

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.

Bursa Osmangazi'deki metruk binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi'nde güvenlik açısından tehlike oluşturan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binayı yıktı.

Bursa Osmangazi'deki tarihi yapı restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Kayhan Mahallesi’nde, 20’nci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, hizmete açtı.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Osmangazi Hisar İçi'nde tarihsel dönüşüm başlıyor!

Osmangazi Belediyesi, “Yaşayan Tarih Hisar İçi” projesinin ilk ayağı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tarihi bölgede diğer kurumlarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında elektrik ve telefon kabloları yer altına al

Osmangazi'deki tarihi Şadırvanlı Han yeniden hayat buluyor!

Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’ndeki 20. yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapı olan Şadırvanlı Han’ı yeniden ayağa kaldırıyor.

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Bursa Osmangazi'deki Tarihi Şadırvanlı Han yükseliyor!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin Kayhan Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırdığı tarihi Şadırvanlı Han’daki rekonstrüksiyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaatında sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yeniden hayata geçirilen Tayakadın Mahallesi’ndeki Sivil Mimarlık Örneği Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi.

tarihi osmangazi maksem binası Haberi

tarihi osmangazi maksem binası


Bursa Osmangazi Belediyesi geliştirdiği projelerle ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor. Temeli ağustos ayında atılan, içerisinde muhtarlık ve kütüphane bulunan Maksem Hizmet Binası açıldı.


Her mahalleye bir hizmet binası ve tip muhtarlık kazandırmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi, bu hedef doğrultusunda Maksem Mahallesi’ni de yeni hizmet binası ile buluşturdu. Sivil mimarlık örneği bir yapı olan Maksem Hizmet Binası, bu gün ayakta olmayan bir yapının kamulaştırılıp, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun arşivinden alınan fotoğraflar ve eski mal sahibi ile yapılan görüşmeler sonucu aslına uygun olarak inşa edildi.


İki kattan oluşan ve 85 metrekare alan üzerine inşa edilen Maksem Hizmet Binası’nın açılış töreninde konuşan Mustafa Dündar, “Ahşap karkas yapı olarak projelendirilen hizmet binası, muhtarlık ve kütüphane olarak hizmet verecek. Mahalle sakinlerimizin, çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendireceği okuma...