02 / 05 / 2024

Tarihi Sakarya Rüstem Paşa Camisi nerede

Tarihi Sakarya Rüstem Paşa Camisi nerede

Sakarya'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan ve bugüne kadar birçok tadilata uğrayan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazanda yoğun ilgi görüyor

Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Dolar kuru ile ilgili tahmninlere bir yenisi de Ekonomist Necmettin Batırel'den geldi.Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Rüstem Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüstem Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 350 bin TL sermaye bedeli ile Manouchehr Tajrostamı tarafından kuruldu.

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Elazığ Rüstem Paşa Mahallesi için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Rüstem Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Sakarya Rüstemler'de en büyük sorun imar!

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı. Işık, Rüstemler'de en büyük sorunun imar olduğunu söyledi.

Tekirdağ Rüstem Paşa Cami açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Rüstem Paşa Cami hizmete açıldı.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Afyonkarahisar'da tarihi binalar çürümeye terk edildi!

Afyonkarahisar’ı Bolvadin ilçesinde çürümeye yüz tutmuş terk edilmiş tarihi binalar vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. 

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Fatih'te, Bizans dönemine ait İrine Kulesi'nin bitişiğinde bulunan tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı, belediye ekipleri tarafından balyoz kullanılarak yıkıldı.

Samsun'daki tarihi okul çürümeye terk edildi!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköy Mahallesi'nde bulunan 1932 yılında inşa edilen tarihi okul binası çürümeye terk edildi.

Rüstem Eyüboğlu ve Cenk Eyüboğlu'ndan yeni şirket!

Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın kurucusu Rüstem Eyüboğlu ve oğlu Cenk Eyüboğlu yeni bir şirket daha kurdu. Eyb Invest Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi 20 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Tarihi Sakarya Rüstem Paşa Camisi nerede Haberi

Tarihi Sakarya Rüstem Paşa Camisi nerede

Sakarya'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazanda yoğun ilgi görüyor. 


Kanuni Sultan Süleyman zamanında 15 yıl sadrazamlık yapan eski Osmanlı vezirlerinden Rüstem Paşa’nın adını taşıyan cami, Mimar Sinan tarafından 1554 yılında Sapanca ilçesinde inşa edildi. 


Yapıldığı dönemde imaret, hamam ve kervansaraydan oluşan cami, deprem nedeniyle zamanla değişikliğe uğradı. Şimdilerde o döneme ait sadece minarenin kaidesinin alt kısmı kalan cami, ramazanda cemaatin yoğun ilgisini görüyor. 


Rüstem Paşa Cami İmamı Rüstem Yıldız, AA muhabirine, Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan caminin 1932 yılında restorasyondan geçtiğini söyledi. 


Camide 1554'ten kalan sadece minarenin kaidesinin alt kısmı olduğunu anlatan Yıldız, "Minarenin üst kısımları 1962 depreminde yıkılmış, akabinde tekrar yapılan...