06 / 05 / 2024

Tarihi semt Bomontide dönüşüm yaşanıyor

Tarihi semt Bomontide dönüşüm yaşanıyor

İstanbul’un kalbinde özel bir konuma sahip tarihi Bomonti semti, son yıllarda dünyaca ünlü markaların geliştirdiği konut projeleri ve eğlence dünyasının büyük isimlerinin gelişiyle bir dönüşüm yaşıyor.

Nidapark Bomonti Rotana ile yoluna devam ediyor!

Tarihi semt Bomonti’de yükselen lüks konut projesi 'Nidapark Bomonti'de Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa ve Türkiye’nin önde gelen otel yönetimi şirketlerinden Rotana ile iş birliği yapıldı. 

Tarihi semt Süleymaniye yıkılmaya teslim edildi!

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Süleymaniye ve Küçükpazar yıkılmaya terk edildi. Büyük ölçüde göç alan tarihi semtler de evler harebeye döndü.

Semt Bahçekent Suryapı teslim tarihi!

Semt Bahçekent Evleri Sur Yapı tarafından 125 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Projede dairelerin fiyatları 214 bin TL'den başlıyor...

Semt Bahçekent Suryapı teslim tarihi!

Semt Bahçekent Suryapı teslim tarihi Aralık 2019 yılı olarak belirtiliyor. Semt Bahçekent projesinde yüzde 5 peşinatla ödemeler yapılıyor...

Sur Yapı Semt Bahçekent teslim tarihi!

Toplam 699 konut ve 24 adet ticari alana yer verilen Semt Bahçekent projesinde dairelerin metrekare birim fiyatı 2 bin 950 TL'den başlıyor. Projede yüzde 5 peşinat fırsatı bulunuyor...

Göztepe Stadı ve Eşrefpaşa semt pazarı konusu mecliste tartışıldı!

Şubat ayı meclis toplantısında eski tarihi Roma İpekyolu üzerine kurulan Eşrefpaşa semt pazarının başka bir yere taşınması ve Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrası ihalesi iptal edilen Göztepe Stadı tartışma konusu oldu.

Konak'ta tarihi bina restorasyonu başladı!

Konak Belediyesi'nce sürdürülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında Karataş'taki 150 yıllık tarihi bina restore edilerek, semt merkezi olarak bölge halkına hizmet verecek.

Süleymaniye'deki Türk evleri restore edildi!

2001 yılında Süleymaniye semtinin Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine almasıyla, tarihi semt için ciddi adımlar atılmaya başlanmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

2001 yılında Süleymaniye'deki Türk evleri restore edilecekmiş!

2001 yılında Süleymaniye semtinin Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine almasıyla, tarihi semt için ciddi adımlar atılmaya başlanmış. Türk evlerinin restore edilmesiyle bölge Safranbolu gibi olacakmış.

2001 yılında Eminönü yeniden ihya edilecekmiş!

2001 yılında dünyanın en eski limanlarından biri olan Eminönü'ndeki deniz ticaret merkezinin yeniden canlandırılması için çalışmalara başlanmış. TAÇ Vakfı'nın hazırladığı proje ile tarihi semt yeniden ihya edilecekmiş.

Tarihi semt Bomonti'de dönüşüm yaşanıyor!

İstanbul’un kalbinde özel bir konuma sahip tarihi Bomonti semti, son yıllarda dünyaca ünlü markaların geliştirdiği konut projeleri ve eğlence dünyasının büyük isimlerinin gelişiyle bir dönüşüm yaşıyor.

Basmane Semt Merkezi ne olacak?

Konak Belediyesi, 10 yıldır Basmane Semt Merkezi adı altında hizmet verdiği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait iki katlı tarihi binayı kamulaştırmak istedi. Binanın boşaltılması istenince, Konak Belediyesi hizmetin sürdürülmesi için dava aç

Basmane Semt Merkezi mahkemelik oldu!

Konak Belediyesi, 10 yıldır Basmane Semt Merkezi adı altında hizmet verdiği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait tarihi binayı kamulaştırmak isteyince durum mahkemeye taşındı.

Tarihi semt Bomontide dönüşüm yaşanıyor Haberi

Tarihi semt Bomontide dönüşüm yaşanıyor

Bomontideki bu değişimden beslenen ve bu değişimi destekleyen The House Residence Bomonti projesi Yenigün İnşaat’ın yatırımı olarak Bomonti’de yükseliyor. Mimar Mehmet Toydemir imzasını taşıyan projede 43-62 metrekare 78 adet 1+0, 89-164 metrekare 53 adet 1+1, 111-277 metrekare 13 adet 2+1 daire bulunuyor.


Loby girişi altındaki katlarda tasarlanan 250 metrekare The House Hotel kahvaltı ve lounge alanı, 420 metrekarede 5 bağımsız bölüm ile kafe, mağaza ve teras alanları, 964 metrekare özel club ofis katı ve 1500 metrekarelik fitness kulübü yaklaşık 8 metrelik kot farkının verdiği avantaj gün ışığına açık ve teraslar ile zenginleşmiş. Satış aralığı 219 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişen konutlar, FYP Proje Geliştirme’nin planladığı konsept ve iç tasarım, İngiltere Conran & Partners ve Hyland Edgar Driver...