16 / 05 / 2024

Tarihi Tatvan İşletme Oteli

Tarihi Tatvan İşletme Oteli

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan tarihi İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Tarihi konakların kiralamalarına ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Sit alanı, tarihi konak, müze ve benzeri turizm amaçlı işletme ruhsatlarına, kiralama ve denetimleri meclis gündemine taşındı..

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Tatvan'da yol çalışmaları devam ediyor!

Bitlis’in Tatvan Belediyesi, ilçe merkezini 6 mahalleye bağlayan ve her gün yüzlerce aracın kullandığı feribot iskelesi yanındaki köprünün genişletme çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı.

MBA in Real Estate 2016 programı son başvuru tarihi 25 Ağustos!

GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliği ile Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen gayrimenkul sektörüne yönelik işletme yüksek lisans programı "MBA in Real Estate" için son başvuru tarihi 25 Ağustos olarak belirlendi.

Bitlis'te Tarihi İşletme Oteli turizme kazandırılıyor!

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.

Sultanahmet'teki tarihi Yeşil Ev satıldı!

Türkiye’de “tarihi tipte otel” dönemini başlatan Sultanahmet’teki Yeşil Ev’deki tarihi değere sahip eserler Turing tarafından satıldı. Yeşil Ev içindeki eşyaların, tesisin işletme ihalesini AAG Gayrimenkul kazanmıştı...

Tarihi Tatvan İşletme Oteli turizme kazandırılıyor!

Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan tarihi İşletme Oteli, 15 yıl aradan sonra restore ediliyor.

Tatvan'da tarihi otel restorasyona giriyor!

Vangölü Feribot işletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan işletme Oteli, turizme kazandırılacak. Tarihi otel bakanlar konuk evi olarak kullanılacak.

Derince Limanı ihalesinin son teklif verme tarihi 28 Mayıs!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TCDD’ye ait Derince Limanı’nı 39 yıl süreyle işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirmek için yeniden ihaleye çıkıyor. İhalede teklif verme tarihi 28 Mayıs, geçici teminat bedeli ise 25 milyon TL olarak belirlendi.

Derince'de son teklif tarihi 28 Mayıs!

TCDD'ye ait Derince limanı, 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek. Geçici teminat bedeli 25 milyon dolar olan ihalede, son teklif verme tarihi 28 Mayıs 2014 olarak belirlendi.

Can Çaycı, Kadıoğlu Konağı’nda işletme müdürü oldu!

15 yıldır turizm sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Can Çaycı, bu ay (Mart 2014) restorasyonu tamamlanarak, hizmete açılan 150 yıllık tarihi Kastamonu Kadıoğlu Konağı'nda işletme müdürü olarak görev yapıyor.

Tarihi Tatvan İşletme Oteli Haberi

Tarihi Tatvan İşletme Oteli

Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesinin girişimleri sonucu Selçuklu Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığınca restorasyona alınan tarihi otel, aslına uygun şekilde restore edilecek. Cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ile dönemin başbakan, bakan ve birçok devlet büyüğünün misafir edildiği otel, yapılacak restorasyonla turizme kazandırılacak.



Oteldeki çalışmaları inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan ile özdeşleşen bu tarihi yapının yeniden hayat bulması için valilik desteğiyle çalışma başlattıklarını söyledi. Aksoy, 67 yıl önce yöreye özgü taşla inşa edilen tarihi yapının, yeniden aslına uygun şekilde restore edilmesini sağladıklarına değinerek, şöyle konuştu: 


"Otelin restorasyonuyla ilgili ihale tamamlanarak, bina yüklenici firmaya devredildi. Yüklenici firma da vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı. Bu yapı Vangölü Feribot İşletmesi Müdürlüğünce 1947 yılında Tatvan İşletme Oteli olarak ilçemizde yapılmış....