27 / 04 / 2024

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...



İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, İstanul Fatih'te yer alan 1 adet arsa ile bina için satış ihalesi düzenleniyor. 

İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkii 821 ada 1 parselde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsa satışa sunuldu.

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü arsa ve bina için satış ihalesinin kapalı teklif usulüne göre 26 Ekim 2023 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Fatih Yenikapı daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

Fatih Yenikapı'da yer alan binanın kapalı alanı 116,14 metrekare, arsanın alanı ise 93 metrekare olarak açıklandı. 

Söz konusu gayrimenkuller için 600 bin Türk Lirası geçici teminat bedeli belirlendi. 

Fatih Yenikapı'da yer alan bina ve arsanın satış bedeli 6 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Katip Kasım Mahallesi imar planında “Parklar ve Dinlenme Alanları” fonksiyon alanı içerisinde kalan gayrimenkuller için ihale, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Maslak Mahallesi, Büyükdere Caddesinde gerçekleştirilecek. 

Fatih Yenikapı daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İlan metni:

Yapı ve Üzerinde Bulunduğu Arsanın Satışı İlanı İSTANBUL ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait; İstanbul İli, Fatih İlçesi, Yenikapı iskele mevkii, Tülbentçi Hüsamettin (Katip Kasım) mah. 821 Ada 1 parsel ve üzerindeki 116,14 m² kapalı alanlı 1 adet bina ve 93 m² arsanın satışı 2886 sayılı Devlet İhale kanunun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.
1-İdarenin :

  1. Adresi: Maslak Mahallesi Büyükdere Caddesi No:267/1  Sarıyer/İSTANBUL
  2. Telefon ve faks numarası: 0212 262 77 09 10 hat- Faks 0212 262 18 76
  3. Elektronik posta adresi: [email protected]

2-Yapı ve Üzerinde Bulunduğu Arsasının Satışı İşinin :

  1. İşin Adı: Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait İstanbul İli, Fatih İlçesi, Yenikapı İskele Mevkii, Tülbentçi Hüsamettin (Katip Kasım) Mah. 821 Ada 1 parsel üzerindeki 1 adet toplam 116,14 m² kapalı alanlı binanın ve 93 m² arsanın satışı işi.
  2.  Nevi, niteliği ve miktarı (Fiziki) : İstanbul İli, Fatih İlçesi, Yenikapı İskele Mevkii, Tülbentçi Hüsamettin (Katip Kasım) Mah. 821 Ada  1 parsel 93 m² arsa niteliğinde olup; üzerinde 1 adet toplam 116,14 m² bina bulunmaktadır. Taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile satılacaktır. Satışa konu parsel üzerindeki Ahşap Karantina Binası üzerinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 21.03.1991 tarih, 1067 sayılı kararı ile “Eski Eser” belirtmesi vardır. Bu parsel üzerindeki binanın restorasyonu ve yapılacak tüm inşaat faaliyetleri öncesinde ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün uygun görüşü alınacaktır. Ayrıca satışa konu parsel; İstanbul İli, Fatih İlçesi, Katip Kasım Mahallesi imar planında “Parklar ve Dinlenme Alanları” fonksiyon alanı içerisinde kalmaktadır. Fatih Belediyesinin E-86170071-115.02.01-3467-7566 sayılı yazısı gereği; Yenileme Kurulundan karar alınmadan parsel üzerinde uygulama yapılamaz.
  3. Yeri:  İstanbul İli, Fatih İlçesi, Tülbentçi Hüsamettin (Katip Kasım) Mah. 821 Ada 1 parsel.
  4. Tahmin edilen satış bedeli: 6.000.000 TL (Altımilyon TL)  Her türlü vergi, KDV, resim, harç ve benzeri giderler hariç.
  5. Geçici teminat miktarı: Geçici teminat  tahmin edilen satış bedelinin  %10 tutarı 600.000 TL(Altıyüzbin TL) den aşağı olmayacaktır.

3-İhalenin

  1. Yapılacağı yer: İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Maslak Mahallesi, Büyükdere Caddesi, No: 267/1 Sarıyer/İSTANBUL    ( 2. Kat, Toplantı Salonu)
  2. Tarihi ve saati: 26.10.2023 perşembe günü saat:10:00  

4- İsteklilerin ihaleye katılabilme şartları ve yeterlilik kriterleri ile teklifleri kapsamında istenilen belgeler:

  1. Şekli ve içeriği bu işe ait şartnamede belirlenen geçici teminat,
  2. Şekli ve içeriği bu işe ait şartnamede belirlenen teklif mektubu
  3. İhale dokümanının satın alındığına dair belge
  4. Yasal yerleşim yeri belgesi (ikametgah, adres bilgilerini içerir ticaret sicil gazetesi, vb)
  5. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
  6. Tüzel kişi olması halinde,  ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
  7. Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi

Belgelerini teklifleri kapsamında sunmaları şarttır.
İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.

  1. İhaleye kamu kurumu katılması durumunda; Kurumun yetkili amirinin imzası, mührü ile kurumun antetli yazısı ile doküman almaya, ihaleye katılmaya ve pey sürmeye yetkili olduğuna dair yetki belgesi yeterli olacaktır.
  2. İstanbul Orman İşletme Müdürlüğünden alınmış olan, teklif mektubuna esas teşkil edecek olan, isteklinin satışı yapılan taşınmazların mevcut durumları, konumları, yıpranma oranlarını v.b. gördüğü ve incelediğine dair yer görme belgesi.

5- İhale Şartnamesi ve ekler (ihale dokümanı) :  İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Zemin Kat (Maslak Mah., Büyükdere Cad., No:267/1, Sarıyer/İSTANBUL) adresinde bulunan İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü ihale biriminde görülebilir  ve doküman bedeli olan 500,00 TL.’nın İstanbul Orman İşletme  Müdürlüğü, Döner Sermaye Muhasebe Birimi’nin T.C. Ziraat Bankası Sarıyer Şubesi TR55 0001 0009 5601 7623 8550 01 numaralı hesabına yatırılmasını müteakip  İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü İhale birimi görevlisinden temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların,  İhale Şartnamesi ve eklerini (ihale dokümanı) satın almaları zorunludur. İhale dokümanı CD olarak satılacaktır.
6- Tekliflerin Sunulma Şekli
6.1- Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır, varsa mühür veya kaşelenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.
Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır
6.2-  Teklifler 26.10.2023 Perşembe günü, saat 09:59 ’e kadar sıra numaralı alındılar karşılığında İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü ihale birimi görevlisine teslim edilir.  Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez açılmadan istekliye iade edilir.
6.3- Teklifler iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar İhale birim görevlisine ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir ve değerlendirilmeye alınmaz.
6.4- İhale görevlisi tarafından komisyon başkanlığına teslim edilen teklifler, herhangi bir sebeple geri alınamaz ve değiştirilemez.
7- İstekliler tekliflerini, satın alacakları arsa ve üzerindeki yapılar için tahmin edilen satış bedeli üzerinden kapalı teklif olarak verecekler, daha sonra en yüksek teklifi veren üç istekli ile geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak artırma yapmak suretiyle ihale sonuçlandırılır. Bu ihalede uygun bedel; satılacak arsa ve yapılara ait tahmin edilen satış bedelinden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseğidir.
8- İhale üzerinde kalan istekli, bu işe ait şartnamenin 10’uncu maddesinde belirtilen bildirim süresinin bitimini izleyen günden itibaren on beş (15) gün içinde;

  1. Her türlü vergi, KDV, resim ve harçları peşin olarak ödeyecektir.
  2. İhale bedelini; peşin olarak İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, Döner Sermaye Muhasebe Birimi’nin T.C. Ziraat Bankası Sarıyer Şubesi TR55 0001 0009 5601 7623 8550 01  numaralı hesabına, nakden ve peşin olarak yatıracaktır.

9-  İhale Komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.

İLAN OLUNUR.

TOKİ Rize projeleri için yeni tarih belli oldu! TOKİ'den konut bekleyenler hemen bakın!

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den son dakika açıklaması: Kasımdaki ara tatil kalkıyor mu?

Devlet yardım kesesini açtı: Erzak gıda, eğitim, yakacak, para yardımı verecek! Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Belediye 10 adet gayrimenkul satacak! İhalesi 25 Ekim'de!


Geri Dön