06 / 05 / 2024

tarihi Topçu Kışlası

tarihi Topçu Kışlası

1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Maliye'ye 50 bin lira devir bedeli ödeyen Belediye, kışladaki kiracıların tahliyesiyle yıkım işlemine başlayacakmış.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Tarihi Radif Kışlası'nın restorasyonuna Çorum Valiliği'nden destek!

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma restorasyonu süren ancak ödenek sorunu nedeniyle yüzde 35’lik kısmı geciken Tarihi Redif Kışlası’nın tamamlanabilmesi için valilikten destek talep etti. 

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Selimiye Kışlası restore edilecek!

Üsküdar'daki Selimiye Kışlası restore edilecek. Tarihi yapının yenileme çalışmaları 400 gün boyunca sürecek.

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

tarihi Topçu Kışlası Haberi

tarihi Topçu Kışlası



Taksim Kışlası


Belediye'ye devri hakkındaki muamele tamamlandı


    Taksim Kışlası'nın Maliye'den Belediye'ye devri hakkındaki muamele tamamlanmıştır. Kışlanın devir bedeli olan elli bin lira Belediye'den Vekalet hesabına bankaya yatırılmıştır. Şimdi Belediye namına tapuca tescili muamelesine başlanacaktır. 

    Bu muamele tamamlandıktan sonra Belediye kışla ve müştemilatında kira ile oturanların tahliyesine teşebbüs edecek ve müteakiben kışlanın yıktırılmasına başlanacaktır. Bunun için bir artırma şartnamesi şimdiden hazırlanmaya başlanacaktır. Kışla ile müştemilatının bir senede yıktırılacağı tahmin ediliyor.


(1939 yılında Reşat Altın 15 liraya satılıyormuş.)


Akşam 13 Eylül 1939 



Abdullah Kutalmış...