07 / 05 / 2024

Tarihi Umurbey İpek Fabrikası ne olacak

Tarihi Umurbey İpek Fabrikası ne olacak

Bursa’da 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikası restore edilerek, kültür ve spor merkezi haline getirilecek...

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Tarihi İpek Yolu için 8 trilyon dolarlık altyapı çalışması yapılacak!

Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" tam olarak aktif hale geldiğinde, 68 ülkede yapılacak altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Çanakkale'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda Çandarlı Halil Paşa tarafından 580 yıl önce yaptırılan tarihi hamam restore ediliyor.

Türk İnşaat sektörü dünyaya meydan okuyor!

Türkiye'nin yapı stoğuna bakınca, Türk inşaat sektörünün Cumhuriyet tarihi boyunca pek parlak işler çıkarmadığım söylemek mümkün.

Bursa Umurbey Cami restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir asırlık tarihi Umurbey Camii’nde başlattığı restorasyon ve çevre düzenleme projesiyle Umurbey’in yaza yepyeni bir görüntüyle çıkmasını sağlayacak.

Fatih'teki 300 tarihi eser yeniden ayağa kaldırıldı!

Fatih’ten Yavuz’a Kanuni’den, II. Bayezıd’a kadar pek çok padişahın emanetine ev sahipliği yapan Fatih semtinde 10 bin 500 civarında tarihi eser bulunuyor. Bu eserlerin 300’ü son 10 yılda yeniden ayağa kaldırıldı.

Tarihi Yarımada'nın imar planına yapılan itiraz kabul edildi mi?

İstanbul'da tarihi yarımada ve sahilyolunu değiştirecek olan imar planını iptal eden karara yapılan itiraz kabul edildi. İmar planı Yedikule Bostanları ve Kumkapı'ya kadar pek çok alanın daha fazla imara açıılmasına izin veriyordu.

Muğla kültür turizminin gözdesi oldu!

Muğla, 6 bin yıllık geçmişi ve sınırları içinde bulunan antik kentlerle, kültür turizminin gözde illerinden biri oldu. Tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Muğla, arkeolojik varlığıyla bilim dünyasının ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Giresun Tamzara Köyü'ndeki tarihi evler restore ediliyor!

Bir dönem Rum, Ermeni nüfusunun birlikte yaşadığı Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde tarihi ’İpek Yolu’ üzerinde bulunan Tamzara köyündeki tarihi evler, yol ve sokaklar restore ediliyor.

Tarihi Yarımadayı imara açan uygulama planına iptal!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tarihi yarımadayı imara açan plandaki 37 maddeyi iptal etti. Böylece Yedikule Bostanları'ndan Kumkapı'ya kadar pek çok alanda yapılaşmanın önüne geçilmiş oldu.

Tarihi Umurbey İpek Fabrikası kültür merkezi olacak!

Bursa’da 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikası restore edilerek, kültür ve spor merkezi haline getirilecek...

Tarihi ipek fabrikası yaşam merkezi olacak!

Tarihi eser restorasyonu konusunda dünyaya örnek olan Büyükşehir Belediyesi, 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikasının yenileme çalışmalarını da başlattı.

Tarihi Umurbey İpek fabrikası yenileme çalışmaları başlıyor!

Tarihi eser restorasyonu konusunda dünyaya örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikası'nın yenileme çalışmalarını da başlattı...

Tarihi Umurbey İpek Fabrikası ne olacak Haberi

Tarihi Umurbey İpek Fabrikası ne olacak

Bursa’da 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikası restore edilerek, kültür ve spor merkezi haline getirilecek.


Umurbey Mahallesi’nde yer alan fabrika alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Başkan Altepe, Umurbey Mahallesi’nde bulunan 5 bin metrekare alana sahip tarihi ipek fabrikasının her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yürütülebileceği, sporun yapılabileceği bir alan olarak yeniden düzenleneceğini söyledi. Bursa’da ne kadar tarihi eser varsa bir bir ayağa kaldırdıklarını belirten Başkan Altepe, şimdi de harabe halde bulunan ipek fabrikasına el attıklarını söyledi. Tarihi işletmenin Bursa’nın en gözde mahallelerinden Umurbey’de bulunduğunu, etrafının Mollaarap ve Yenimahalle ile çevrili olduğunu belirten Altepe, yakın zamanda tamamlanacak yenileme çalışmalarının ardından...