02 / 05 / 2024

Tarihi üzümlü kilisesi

Tarihi üzümlü kilisesi

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki, tarihi Üzümlü Kilisesinin restore edileceği belirtildi. Kaymakam Selman Kibaroğlu, yaptığı açıklamada, "Üzümlü Kilise" olarak bilinen Aziz Theodoros Trion Kilisesi'nin restore edileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacı ile hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımladığını açıkladı. İşte haberin ayrıtıntıları...

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın ihaleye çıkıyor! Tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı!

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın resmen ihaleye çıkıyor. Üzümlü Mahallesi'nde inşa edilecek olan tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı.

Bilecik için acele kamulaştırma kararı!

Bilecik ili sınırları içerisinde Gölpazarı Üzümlü KÖK-Üzümlü Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

TOKİ'den Konya Beyşehir'e 106 yeni konut! İhalesi bugün!

Konya Beyşehir Üzümlü Mahallesi 106 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Beyşehir 106 konut ihalesi yarın!

Konya İli Beyşehir İlçesi Üzümlü Mahallesi 106 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Tokat'ta 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı ve Üzümlü Mahallesi (Üzümlü İlkokulu) 8 Derslikli Anaokulu Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Tokat Erbaa'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı ve Üzümlü Mahallesi (Üzümlü İlkokulu) 8 Derslikli Anaokulu Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Tokat Erbaa'ya 2 yeni okul!

Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı ve Üzümlü Mahallesi (Üzümlü İlkokulu) 8 Derslikli Anaokulu Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 14 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Konya Beyşehir'e 106 yeni konut müjdesi!

Konya İli Beyşehir İlçesi Üzümlü Mahallesi 106 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 20 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Karaman Üzümlü Göleti projesi TBMM gündeminde!

Karaman'ın Başyayla ilçesinde yapımına devam edilen Üzümlü Göleti projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Erzincan Üzümlü ihalesi bugün!

Erzincan İli, Üzümlü İlçesi, Oruçlu Mahallesi 95 Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi (3 Dükkan) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Erzincan Üzümlü'ye 95 konut!

Erzincan İli, Üzümlü İlçesi, Oruçlu Mahallesi 95 Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi (3 Dükkan) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Tarihi üzümlü kilisesi Haberi

Tarihi üzümlü kilisesi

Restorasyona önümüzdeki günlerde başlanacağını aktaran Kibaroğlu, "Valimiz Sayın Mehmet Ceylan Derinkuyu üçemize gelerek incelemelerde bulundu ve Üzümlü Kilisesinin Kapadokya turizmine kazandırılmasına karar verildi. Nevşehir'de olduğu öne sürülen kilise çanını da ilçeye getireceğiz" dedi. Kilise inanç turizmi kapsamında restorasyonu tamamlanınca ziyarete açılacak.


Ankara Son...