27 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacı ile hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımladığını açıkladı. İşte haberin ayrıtıntıları...



Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama kapsamında, 2023-2024 yılı eğitim öğretim döneminde sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları ile ilgili merkezi sınava yönelik hazırlanan örnek soru kitapçıklarının öğrencilerin erişimine açıldığı kaydedildi. Buna göre, örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından 10'ar soru, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise 5'er soru olmak üzere toplam 45 soru yer almakta.

Örnek sorular, 8'inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarında kaydedilen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandıüı bildirildi. Sorular, öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi bilimsel süreç becerilerini ölçecek nitelikte hazırlandı. Soruların çözümleri, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi YouTube kanalından izlenebiliyor.

LGS SINAVININ AMACI NEDİR?

LGS; liselere geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girdiği, puanla yerleştirme yapılan bir sınav sistemidir.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim yılından itibaren da uygulanmaya başlanmış bir sınavdır.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

LGS PUANINI NELERİ ETKİLER?

Okul puanı LGS puanına dahil edilmiyor. Dolayısı ile öğrencinin ortaöğretim puanı LGS puanına herhangi bir etkide bulunmuyor. LGS puanı, sınavda elde edilen doğru ve yanlış cevaplar üzerinden belirlenmektedir. 2024

LGS ZOR MU KOLAY MI?

TEOG'dan sonra LGS'ye geçiş döneminde, orta düzey soruların çoğunlukta olduğu söylenebilir.. Aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir ancak LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.

LGS'YE NE ZAMAN ÇALIŞILMAYA BAŞLANMALI?

Öğrencilerde etkin ders dinleme, anlamadığı konuyu sorabilme ve zaman yönetimi kavramının yerleşmesi gerekiyor. Liselere. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmak isteniyorsa planlı ve programlı çalışmak gerekir. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.

Son Dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 2024 LGS tarihi belli oldu

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

 

 


Geri Dön