29 / 07 / 2024

tarihi yarımada kamulaştırma

tarihi yarımada kamulaştırma

İSTANBUL Fatih ilçesinde yer alan Katip Muslahattin Mahallesi'ndeki 1890 numaralı Ada içindeki 49 ve 50. parsellerin acele kamulaştırması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapıldı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa'da silüeti bozan yapılar için kamulaştırma süreci başlatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ulu Cami ve etrafında, Tarihi Hanlar bölgesinde, tarihi silüetimizi bozan, o tarihi yapıların silüetini bozan, Ulu Cami'mizin silüetini bozan yapılara ilişkin bir kamulaştırma süreci başlatacağız" dedi...

Antalya Büyükşehir'den Balbey kamulaştırma açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihi Balbey'deki kamulaştırma çalışmaları ilgili bir açıklama yaptı.

Tarihi Yarımada'da Koruma Kurulu devre dışı!

Tarihi Yarımada Fatih’ten sonra, Beyoğlu’nda da bundan böyle tescilsiz yapılarla ilgili tüm projeler ilçe belediyesi tarafından kabul edilecek.

Manisa'da 12 milyon TL'lik kamulaştırma tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki tarihi yapıları korumak ve restore etmek için çalışma başlattı. İlçede kamulaştırma başladı.

Avrasya Tüneli'nin ardından Tarihi Yarımada’daki oteller harekete geçti!

AVRASYA Tüneli’nin açılmasından sonra Anadolu yakası otelleri daha fazla turist ağırlamaya hazırlanırken, Avrasya Tüneli’nin Avrupa yakasındaki çıkış noktasına yakın olan Tarihi Yarımada’daki oteller de harekete geçti.

Galataport tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünyayla buluşturma projesidir!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Projesi alanını inceledi. Demircan, “Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesidir” dedi.

Tarihi Yarımada imar planı değişikliği kabul edildi!

Tarihi Yarımada'da bulunan hanların otel ve butik otele dönüştürülmesi ile ev pansiyonculuğu yapılmasının önünü açan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

KFC 100. restoranını Tarihi Yarımada Sirkeci'de açtı!

Tavuk restoranı şirketi KFC, Türkiye'deki 100. restoranını Tarihi Yarımada'da Sirkeci'de açtı. Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, Türkiye'de 2014'te 77 olan KFC restoranlarının sayısının 100'e ulaştığını söy

Ankara Ulus'ta tarihi merkeze acele kamulaştırma kararı alındı!

Ulus tarihi kent merkezinde yürütülen yenileme alanı projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak bazı taşınmazlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Ulus'ta acele kamulaştırma kararı!

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme projesi kapsamında bazı bölgeler için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de açıklandı. İşte, acele kamulaştırma kararı..

Karaburun Karareis barajına kamulaştırma engeli!

Çeşme Yarımadası'nın su ihtiyacını karşılamak için Karaburun'da yapılacak olan Karareis Barajı, Beşiktaş Eski Başkanı Serdar Bilgili' nin ortağı olduğu şirkete takıldı.Karaburun'a baraja kamulaştırma engeli...

tarihi yarımada kamulaştırma Haberi

tarihi yarımada kamulaştırma

İSTANBUL Fatih ilçesinde yürütülen meydan projesi kapsamında, SİT alanı içinde, acele kamulaştırma gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı'nın 04 Şubat 2016 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu2nun 16 Şubat günü aldığı karar doğrultusunda; Tarihi Yarımada Kentsel, Tarihi, Kentsel Arkeolojik, 1. Derece Arkeolojik SİT  Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı kapsamında yer alan Katip Muslahattin Mahallesi'ndeki 1890 numaralı Ada içindeki 49 ve 50. parsellerin acele kamulaştırması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca...