22 / 11 / 2024
fuzul

KFC 100. restoranını Tarihi Yarımada Sirkeci'de açtı!

KFC 100. restoranını Tarihi Yarımada Sirkeci'de açtı!

Tavuk restoranı şirketi KFC, Türkiye'deki 100. restoranını Tarihi Yarımada'da Sirkeci'de açtı. Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, Türkiye'de 2014'te 77 olan KFC restoranlarının sayısının 100'e ulaştığını söy




Restoranın açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Yum, Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, “Fast food alanında Türkiye'de en hızlı büyüme Anadolu'da gerçekleşiyor. Türkiye'de yeni restoranlar açarak hızla büyüyoruz. Bu stratejimiz 2016 yılında da sürecek.” dedi. 120 ülkede 20 binden fazla restoranı ile dünyanın en büyük tavuk restoranları arasında yer alan KFC, 5 yılda 400 yeni restoran daha açacak. Yum! Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, dünya genelinde 13,3 milyar dolar cirosuyla Fortune 500 listesinde 228. sırada yer alan Yum'ın sektördeki büyüme potansiyeli nedeniyle Türkiye'yi önemli bir pazar olarak gördüğünü söyledi.


Türkiye'de 2014'te 77 olan KFC restoranlarının sayısının 100'e ulaştığını söyleyen Sabir Sami, önümüzdeki 5 yıl içinde 400 yeni restoran daha açacaklarını belirtti. Sabir Sami, “Türkiye; nüfus büyüklüğü, genç yaş ortalaması ve büyüyen ekonomisiyle yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke. Bu yüzden yemek sektöründe yabancı yatırımcıların sayısı giderek artıyor.” dedi.


Fast food restoranlarının toplam pazardaki payının 5 yılda yüzde 30'dan yüzde 50'ye yükseldiğini, bu büyümeden Yum'ın KFC markası ile ciddi oranda pay almak istediğini söyleyen Sabir Sami, Türkiye'deki büyüme stratejilerine bu yıl franchise sistemini de eklediklerini belirtti. Sami, Anadolu'daki potansiyeli bu iş modeli ile değerlendireceklerini ve yeni iş ortaklarıyla daha başarılı işlere imza atacaklarını söyledi. Sami, franchise sistemiyle açılacak bir restoranın girişimcilere maliyetinin, 700 bin lira ile 1,2 milyon lira arasında değiştiği bilgisini verdi.


Türkiye'de hızlı yemek sektörünün yüzde 25 gibi yüksek bir oranda geliştiğini belirten KFC Pazarlama Direktörü Zeliha Şener, “Türkiye'de yaklaşık 12 milyon kişi fast food tüketiyor. Bu tüketicilerin 1.3 milyonunun fast food tercihleri arasında tavuk ilk sırada yer alıyor. 2014 yılında fast food sektöründe tavuk tüketenlerin sayısı bir önceki yıla göre iki katına çıktı” dedi.


Zaman


Geri Dön