14 / 05 / 2024

tarihi yarımadadaki Bukoleon Sarayı restore mi edilmeli

tarihi yarımadadaki Bukoleon Sarayı restore mi edilmeli

İstanbul’daki tarihi yarımadada Bizans döneminden kalma Bukoleon Sarayı’nı görenler şaşırıyor. Adeta bir viraneyi andıran 1600 yıllık tarihi yapı önlem alınmazsa yok olacak...

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

TOKİ Zonguldak Gökçebey 298 konut başvuruları yarın sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Zonguldak Gökçebey projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. 

Niğde Efendibey TOKİ orta gelir başvuruları yarın sona eriyor!

Niğde Efendibey TOKİ orta gelir başvuruları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. Projede toplam 472 adet konut mevcut.

TOKİ Niğde Efendibey alt gelir başvuruları yarın sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Efendibey alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

TOKİ Kars Sarıkamış 1. Etap başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın  Kars Sarıkamış Erenler-Tepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap projesi için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

TOKİ Adana Buruk orta gelir başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam Buruk Mahallesi orta gelir grubu projesi için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

tarihi yarımadadaki Bukoleon Sarayı restore mi edilmeli Haberi

tarihi yarımadadaki Bukoleon Sarayı restore mi edilmeli

Tarihi Yarımada’da bulunan 1600 yıllık Bizans eseri ‘Bukoleon Sarayı’nın hali içler acısı... Çatladıkapı’da Marmara denizine komşu tarihi eser güçlükle ayakta dururken, iç kısmı ise çöplüğe dönmüş durumda. Önce demiryolu, ardından sahil yolu inşaatı ve çarpık yapılaşma nedeniyle yıllar içerisinde büyük tahribata uğrayan eser, tiner ve balicilerin mekanı haline gelmiş durumda. 


Doğu yakası ayakta kaldı


İlk olarak Arkeofili sitesinde gündeme gelen 1600 yıllık Bizans eserinin durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde 1600 yıllık eserin yok olacağını söylediler. Mimarlık tarihçisi Prof. Dr. Afife Batur, Bukuleon Sarayı’nın günümüzdeki durumu için “Bukoleon Sarayı’nın geçmişi Hristiyanlık öncesine kadar gidiyor. Sarayın batı kısmı, Sirkeci tren hattının yapımı sırasında tahrip oldu. bugün ayakta olan kısmı sarayın doğu yakası. Günümüzde adeta kaderine terk edilmiş bir halde...