07 / 05 / 2024

Tarım Reformu Müdürlüğü

Tarım Reformu Müdürlüğü

Türkiye tarımsal üretim alanlarında aşırı hissedarlıktan ve dağınık yerlerdeki parsellerin oluşu ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkan vermemeye başladı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli alımında bulunacak! İşte kadro ve şartlar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alacağını duyurdu. İşte şartlar!

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çok sayıda personel alımı yapacak! Hemen bakın!

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan doğrultusunda başvuru koşulları ve başvuru süreci ile ilgili tüm merak edilenler paylaşıldı. Peki, başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak, son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Tarım Müdürlüğü kampanya başlattı! Deprem bölgesinde buna acil ihtiyaç var!

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Türkiye'yi sarsan, 10 ili etkileyen ve binlerce ölü ve yaralının olduğu 2 depremin ardından  deprem bölgesindeki üreticilere dağıtılmak üzere acil yem yardım kampanyası başlattı.

İş arayanlar dikkat! Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru 27 Ocak 2023!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında Çalıştırılacak 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Tabi Sözleşmeli Teknik Personel Giriş Sınavı Duyurusunu yayımladı.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

Orman Genel Müdürlüğü 5000 personel alımı yapacak! OGM 2022 başvuru şartları açıklandı mı? Başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, OGM personel alımıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki OGM 5000 personel alımı şartları neler? Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2022 ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Orman Genel Müdürlüğü 2022 personel alımı başvuruları başladı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçen haftalarda gerçekleştirilen açıklama kapsamında 5 bin yangın işçisi alınacağı belirtilmişti. Peki, Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru tarihi açıklandı mı? İşte Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2022 ayrıntıları...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı tarım arazileri mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiralanan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım İşletmeleri Müdürlüğü rekreasyon alanını kiraya veriyor!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Yenimahalle İlçesi Atatürk Orman Çiftliği Mahallesi'nde yer alan rekreasyon alanı kiraya veriliyor. Kiralama ihalesi 20 Şubat'ta yapılacak...

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası yıkılıyor!

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası yıkılıyor. İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren konu ile ilgili açıklama yaptı.

Tarım Reformu Müdürlüğü Haberi

Tarım Reformu Müdürlüğü

Türkiye tarımsal üretim alanlarında aşırı hissedarlıktan ve dağınık yerlerdeki parsellerin oluşu ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkan vermemeye başladı.


Bu durum ise tarımda kendi kendine yeten Türkiye'de tarım ürünleri fiyatlarının fahiş artışına yol açıyor. Tarım Bakanlığı, üretimde yaşanan daralmayı ortadan kaldıracak adımı arazi toplulaştırması ile atıyor. Son 5 yılda 5 milyon hektara yakın toplulaştırma yapılırken, her yıl 1 milyon hektar hedefliyor.


Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Bu kapsamda Türkiye genelinde 2010-2015 döneminde DSİ tarafından sulamaya açılacak alanlar başta olmak üzere, 4 milyon 982 bin 785 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışması tamamlandı. Bu yıl için ise 2 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma yapılması için çalışmalar sürüyor” tespiti yaptılar. Böylece bu yıl sonunda 7 milyon hektar tarım arazisi toplulaştırması gerçekleştirilmiş olacak.


Yeni...