18 / 05 / 2024

tarımda ve sanayide yatırım

tarımda ve sanayide yatırım

Milliyet Gazete Yazarı Güngör Uras, inşaat ve bayındırlık sektörü ile üretimi kıyaslıyor. İşte o yazı!

Tarımda büyük ses getirecek yeni dönem! Bakan Yumaklı tüm detayları peş peşe açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Bakan Yumaklı, tarımda sözleşmeli üretime yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Avcılar'da yapıldı.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Çiftçilere son dakika şoku! Tarımda sözleşmeli üretim başlıyor: Aman bu detayları gözden kaçırmayın! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, sözleşmeli üretimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kayıt altına alınabilmesi için "sözleşmeli üretim yönetim sistemi" kuracak. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu ay hibeyi 98 milyar olarak verdi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eylül ayının ortasında çeşitli tarım destekleri hakkında bilgilendirici açıklamalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 98 milyar hibe desteği verdi. İşte ilgili bakanlık tarafından açıklanan hibe desteği...

Tarımda arabuluculuk: Sorunlarınızı çözmek için yeni zorunluluk nedir ve nasıl işler?

Tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar için yeni bir dönem başladı. Artık bugünden itibaren açılacak davalarda arabuluculuk yoluna başvurmak gerekecek. Bu yeni uygulama, tarım sektöründeki kişileri yakından ilgilendiriyor. İşte tarımda arabuluculuk uygulamasının detayları...

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanı'ndan çiftçilere müjde: Bunu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yapacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ürün alımıyla ilgili, TMO kendisine gelen ürünleri açıkladığı fiyattan herhangi bir zaman sınırı olmadan alacak" dedi. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.000 personel alımı yapacağını açıkladı! Başvuru şartları belli oldu! Hemen başvurun!

Tarım ve Orman Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam ettirmek üzere 1.000 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları ve kadro dağılımı belli oldu. Hemen başvurun...

Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!

Son haberlere göre, iş arayan bireyler internet üzerinde yayınlanan ilanlara büyük bir ilgi göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağı duyurulmuştur. Bu önemli fırsatla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımında resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! 8 bin 231 personel alınacak! Kaçırmayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımında resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... 8 bin 231 personel alınacak... Kaçırmayın!

tarımda ve sanayide yatırım Haberi

tarımda ve sanayide yatırım



Türk ekonomisi “inşaata” dayalı bir büyüme kanalına girdi. Kamu kesiminin ve özel kesimin kaynaklarının büyük bölümü ile dışarıdan bulunan yabancı kaynakların büyük bölümü inşaata gidiyor.


Kamu kesimi duble karayolu, hızlı demiryolu, metro, boğaz geçişi projelerini finanse ediyor. Özel sermaye grupları tek başına veya yabancı ortaklarla büyük ölçekli köprü, otoyol, baraj projelerine para harcıyor. Küçük yatırımcılar alışveriş merkezi, işyeri ve konut yapı satıyor.


Bütün bunlar ekonomide hareket yaratıyor. Dünyada kriz rüzgârı eserken “inşaat-bayındırlık” projelerine bu kadar para harcayan, eski projeleri sürdürürken bizimkiler benzeri yeni büyük projelere soyunan başka ülke yok gibi...


Acaba bir ekonomideki kıt tasarrufların/kaynakların ve de dışarıdan sağlanan yabancı kaynakların tamamına yakınının inşaat-bayındırlık yatırımlarına harcanması doğru mudur?


İnşaat kötü mü?


Bu sorunun iki farklı cevabı vardır:


1) Üzümünü ye de bağını sorma... Bu sayede...