17 / 05 / 2024

Tarımsal Arazi yönetmeliği 2018

Tarımsal Arazi yönetmeliği 2018

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5403 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Tarımsal arazi alım satımında yeni düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlayacak.

Arazi Toplulaştırması Yönetmeliği ile İlgili düzeltme!

Bugünkü 30695 sayılı Resmi Gazete'de Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği ile İlgili düzeltme yayımlandı. 

Arazi Toplulaştırması Uygulama Yönetmeliği!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği yayımlandı... 

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik!

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5403 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Tarım arazilerinin korunması yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Tarım arazilerinin korunması yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Arazi Toplulaştırma Uygulama Yönetmeliği!

Arazi Toplulaştırma Uygulama Yönetmeliği kapsamında önemli değişikliklere gidildi . Arazi Toplulaştırma Uygulama Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

18. madde uygulaması yönetmeliği!

İmar Kanunu'nda yer alan 18. madde uygulamasıyla bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınmıyor. Peki, 18. madde uygulamasına göre arazi düzenlemeleri nasıl olur? İşte, 18. madde uygulaması yönetmeliği!

Toprak koruma yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü esasları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte toprak koruma yönetmeliği 2015...

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015!

Tarımsal araziler Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemiyor ve bölünemiyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015 ne kadar?

Yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi!

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü, Bölge farklılıklarına göre il ve ilçelerin kanuna ekli listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri olarak ifade ediliyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi nasıl olur

Tarımsal Arazi yönetmeliği 2018 Haberi

Tarımsal Arazi yönetmeliği 2018

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 24 üncü maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmelik, tarımsal arazi edindirme iş ve işlemleri ile ilgili hususları kapsıyor.

TARIMSAL ARAZİ EDİNDİRME İŞ VE İŞLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda öngörülen; tarım amaçlı arazi ediniminin kolaylaştırılması, tarımsal arazi piyasasının düzenlenmesi, mülkiyetten kaynaklanan ihtilafların giderilmesi, tarım arazilerinin değerinin tespiti, tarımsal üretimde kullanılmayan arazilerin üretime kazandırılması, arazi sahiplerinin satış talebi ve alıcıların alım taleplerinin değerlendirilip, tarafların birbirleriyle ilişkilendirilmesi ve işletmelerin yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğüne ulaştırılması veya daha...