28 / 04 / 2024

tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük tespiti

tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük tespiti

Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilebiliyor. Peki, aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığı nasıl tespit edilir?

Tarımsal girdi fiyatlarındaki artış Ağustos'ta yüzde 41'i aştı!

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), ağustos ayında aylık bazda yüzde 6,94, yıllık bazda yüzde 41,33 yükseldi. İşte detaylar...

Mayıs ayı tarımsal destek ödemeleri yatırıldı mı? Çiftçilerin hesaplarına ödemeler yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere mayıs ayında tarımsal destek ödemelerini yaptı. Toplamda 34 milyon 801 bin 581 TL tutarındaki ödemeler, çiftçilerin hesaplarına yatırılacak mı?

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.

Tarım arazileri bankaların elinde! 3 milyon 111 bin parsel tarımsal arazi ipotekli!

CHP'li Bekir Başevirgen’in ipotekli tarımsal araziler için vermiş olduğu önergesine Bakan Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Tarımsal üretim yapılan taşınmazlar emlak vergisinden muaf olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,3. Tarım ve Orman Şurası Eylem Planları 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı'da yaptığı konuşmasında tarımsal üretim amacıyla kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken olarak kullanılan binalar emlak vergisinden muaf olacağını dile getirdi.

Son 2 yılda tarımsal hasıla 275 milyar liraya yükseldi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Son 2 yılda, ülkemizin tarımsal hasılası yüzde 45'lik artışla 275 milyar liraya çıktı. Dolayısıyla ülkemiz, Avrupa'da lider olup dünyada ilk 10 ülke arasındaki yerini korudu" dedi.

Malatya Kale'de tarımsal araziler imara açılıyor iddiası!

Malatya’nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde yer alan 2 bin dönümlük tarımsal arazinin belediye tarafından imara açıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin yetkililerden açıklamalar geldi.

Altın alım-satımı arasındaki makasın kapanması bekleniyor!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık,"Sektörün nispeten kapalı durumu nedeniyle geçtiğimiz iki aylık süreçte altının alış- satışı arasındaki makas açılmıştı. 1 Haziran’la birlikte makasın hızla kapanacağını söyleyebiliriz." dedi.

AVM ve perakendeciler arasındaki sorunlar çözülecek mi?

Sabah gazetesi yazarı Şelale Kadak bugünkü yazısında AVM ve perakendeciler arasındaki anlaşamamazlığı kaleme aldı. İşte Kadak'ın "Şu anda C ve D alışveriş yapıyor" başlıklı o yazısı...

TCMB ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap tutarı yükseltildi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap tutarı tadil edilerek 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildi.

Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ticaret hedefi 2 milyar dolar!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ticaret hacmini öncelikle 2 milyar dolara, daha sonra da 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkiler artmaya devam ediyor!

Türkiye ile AB arasındaki, ticari ilişkiler artmaya devam ediyor. Türkiye’nin ihracatında AB ülkelerinin payı yüzde 50’ye ulaştı. En çok ihracat yapılan ülke ise Almanya.

Tarım alanları konutlara ayrıldı!

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Sabancı Üniversitesi Stiftung Mercator Girişimi’nin “İklim Değişikliği Bağlamında Türkiye’de Tarımın Dönüşümünün Politik Ekolojisi” çalışmasına göre, tarımsal araziler, 1980'li yıllara göre, yüzden 15 oranında azaldı ve bunun yarısından fazlasının konuta ayrıldı...

tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük tespiti Haberi

tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük tespiti

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığı nasıl tespit edilir?

Tarımsal arazi hakkında yasal düzenlemelere göre; Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabiliyor.


Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde, 7 nci madde hükümlerine göre yapılan ekonomik bütünlük değerlendirmesi sonrasında tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilebiliyor. Peki, Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığı nasıl tespit edilir?


Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti aşağıdaki kriterlere göre belirleniyor:


a) Örtü altı tarım arazilerinde bir dekar, dikili tarım arazilerinde beş dekar, sulu ve kuru tarım arazilerinde on dekarın altında olan tarım arazileri ekonomik bütünlük arz etmez.


b) Aynı kişiye ait...