03 / 05 / 2024

tarımsal arazilerinin satışı 2015

tarımsal arazilerinin satışı 2015

Tarım arazisi yasaları gereğince; taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir. İşte tarımsal arazilerinin satışı 2015 hükümleri...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

Tarım arazilerinin satışında vergi ve harç kaldırıldı!

Tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemlerinde; vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde intikal işlemlerini gerçekleştiren tüm mirasçılardan vergi ve harç alınmayacak.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'da tarım arazilerinin yabancılar tarafından satın alınması ve kiralanmasının, kanun çerçevesinde yasaklanması için talimat verdi.

Tarımsal arazi alım satımında yeni düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlayacak.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli taksitleri ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin Nisan, Mayıs ve Hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz" açıklamasında bulundu...

Ukrayna'da IMF'nin istediği tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı!

Ukrayna'da Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülkeye kredi vermek için şart koştuğu, tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı.

tarımsal arazilerinin satışı 2015 Haberi

tarımsal arazilerinin satışı 2015

Tarımsal arazilerinin satışı 2015!

2015 yılında uygulanacak Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği gereğince; taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir.


Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde birden fazla tarımsal arazisinin bulunması durumunda, bu arazilerin tamamının mülkiyeti devir işlemine konu olması halinde, bu taşınmazların devri yapılabilir.


Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde, 7 nci madde hükümlerine göre yapılan ekonomik bütünlük değerlendirmesi sonrasında tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilebilir.


Ekonomik bütünlük arz eden tarımsal arazilerde, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin üzerinde olan ve yeter gelirli arazi büyüklüklerinin altında ifraz gerektirmeyen arazilerin devrine izin verilir.


Paylı tarım arazilerinde, payın tamamının bir veya birden fazla paydaşa devri halinde bu arazilerin devrine...