08 / 07 / 2024

tarlalar bölünebilir mi

tarlalar bölünebilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir arkadaşıyla ortak olarak 24 dönümlük tarlada bir dönüm yer aldıklarını aktaran okuyucu, bunu 500 metrekare olarak bölemediklerini ve hukuken nasıl bir yol izlemeleri gerektiklerini sordu. 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Tapunun yarısı nasıl devredilir? Tapunun yarısı devredilir mi?

Tapu ikiye bölünebilir mi, Tapunun yarısı nasıl devredilir, Tapunun yarısı devredilir mi sorularının yanıtı aranıyor. İşte detaylar!

Kardeşler arasında bölüştürülen miras iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında bölüştürülen mirasla ilgili yaşanan sorunları kaleme aldı.

Nisa Bölükbaşı-Barış Murat Yağcı Beşiktaş'ta ev mi kiraladı?

Oyuncu Barış Murat Yağcı, Nisa Bölükbaşı ile aşk yaşadığı iddialarını yalanladı. Ancak ikilinin birlikte ev kiraladığı iddia edildi...

Taraflar anlaşarak mirası bölüşebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden kardeşimin taşınmazları ve bankadaki parası eşine ve bize kaldı. Eşine istediği evi ve bankadaki parayı kendisine bırakmayı, kalan evi de bizlerin bölüşmemizi önereceğiz. Miras işlemini noterde mi yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Bağımsız bölümler mesken dışında bir amaçla kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni yönetim planına “Kat malikleri aidat borcunu ödemeden bağımsız bölüm satış işlemi yapamazlar, tapuya ibraz edilmek üzere borcu yoktur yazısı almak zorundadırlar” diye bir madde eklemişler. Bu nasıl uygulanır?' sorusunu yanıtladı.

İmar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

İmar barışı uygulamasında en çok merak edilen hususların başında dubleks daireler geliyor. Peki, imar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

Dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü?

Kat mülkiyet tapusu olan bir dükkanda değişiklik yapılması ve dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü? Dükkan nasıl ikiye bölünebilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar..

Tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan düzenlemeler gereğince; tarım arazileri bölünebilir mi?

Apartmana sonradan bağımsız bölüm eklenir mi?

Apartmanda bağımsız bölüm, anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine deniyor. Peki, apartmana sonradan bağımsız bölüm eklenir mi?

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

2014 yılında yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılabilir mi? Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

Yürünebilir Kentsel Alanlar ofis ve AVM bölümlerine bağlı mı gelişiyor?

Bir şehirde ofis ve alışveriş mekanlarının ne kadar büyük bir bölümü “Yürünebilir Kentsel Alanlar” tanımına dahilse, o şehirdeki gelir düzeyi o kadar yüksek, üniversite mezunu sayısı o kadar fazla oluyor.

tarlalar bölünebilir mi Haberi

tarlalar bölünebilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir arkadaşıyla ortak olarak 24 dönümlük tarlada bir dönüm yer aldıklarını aktaran okuyucu, bunu 500 metrekare olarak bölemediklerini ve hukuken nasıl bir yol izlemeleri gerektiklerini sordu.

***

Okuyucunun sorusundan önce bazı tereddütlük kısımlar açıklanmalı. Tarım arazileri küçültülerek parsellere bölünemiyor. Bunun sebebi, tarım arazisinin kaçak parsellere bölünmesi halinde tarıma elverişliliğini kaybetmesi. Bu nedenle bunlar mevzi imar planları yapılmadan daha küçük parsellere bölünemez. 

Tatbikatta görülen bir unsur bulunuyor; birileri arazinin üzerinde dikdörtgen çizgiler çizerek tarlayı parsellere ayırmış gibi yapıyor ve özel sözleşmelerle bu bölümlern satışını gerçekleştiriyor. Böyle bir satış, alıcı yönünden geçerli olmuyor. Aslında bu durum aldatmacadır. Bu gibi tarlalarda bir gün bu mahalde mevzi imar planları hazırlanır. Bu alanlar şehirleşmeye başladığında, plan notlarında belirtilen...