18 / 05 / 2024

Tarsus Belediyesi kentsel dönüşüm

Tarsus Belediyesi kentsel dönüşüm

Tarsus Belediyesi, kentsel dönüşüm için Duatepe ve Ismetpaşa' da çalışmalara başladı.Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, " Çağın ihtiyaçlarını yerine getirmek gerekir " dedi...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Tarsus'ta kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi, İsmet Paşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Tarsus Belediyesi ihaleleri canlı yayınladı!

Tarsus Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleler, şeffaf belediyecilik ilkesine göre canlı yayından duyuruldu. İhalelerdeki 44 gayrimenkulden 22’si ihaleyle kiralandı...

Tarsus'un 4 mahallesinde dönüşüm başlayacak!

Tarsus Belediyesi 2019 yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Tarsus Belediye Başkan Haluk Bozdoğan, 3 yıl içerisinde 4 mahallede kentsel dönüşümü başlatacaklarını söyledi.

Tarsus'un 13 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Mersin Tarsus Belediyesi Belen Mahallesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, 13 mahallenin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğini söyledi. 

Kocasinan Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde, 112 daire ve ticaret alanlarıyla ilgili müteahhitlerle anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Tarsus Belediyesi'nden 7.8 milyon TL'ye satılık 18 gayrimenkul!

Tarsus Belediyesi, 8 mahallesindeki 18 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhale 8 Ağustos'ta yapılacak..

Tarsus Belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

Tarsus Belediyesi kentsel dönüşüm

TARSUS Belediyesi, kentsel dönüşüm için çalışmalara başladı. Duatepe ve İsmetpaşa mahallelerinde öncelikli olarak çalışmalara başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, projenin bir an önce hayata geçmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapacağını ifade etti. Başkan Can, "Çağa ayak uydurmak lazım, çağın gereklerini yerine getirmek lazım, teknolojiye uymak lazım" dedi. 



ŞEHİRLER DE YAŞLANIR 

Şehirlerin de binaların da insanlar gibi doğup, büyüyüp, yaşlandığını söyleyen Can, "Bunun tek çaresi var, yenilenmek veya yenileriyle değiştirmek. Adına da kentsel dönüşüm deniyor. Yıllardan beridir gelen çarpık yapılaşma nedeniyle, son çıkan deprem yönetmeliği nedeniyle bunlara uymayan binalarımızın değiştirilmesi gerekiyor. Biz Tarsus Belediyesi olarak pilot bölge seçtiğimiz Duatepe ve Ismetpaşa'da işe başlıyoruz. Proje çalışmasını tamamladık" dedi. 


Kentsel dönüşüm ile 2 mahallenin modern bir yerleşim alanı olacağını vurgulayan Başkan Şevket Can,...