03 / 05 / 2024

Tarsus'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı!

Tarsus'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı!

Tarsus Belediyesi, kentsel dönüşüm için Duatepe ve Ismetpaşa' da çalışmalara başladı.Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, " Çağın ihtiyaçlarını yerine getirmek gerekir " dedi...



TARSUS Belediyesi, kentsel dönüşüm için çalışmalara başladı. Duatepe ve İsmetpaşa mahallelerinde öncelikli olarak çalışmalara başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, projenin bir an önce hayata geçmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapacağını ifade etti. Başkan Can, "Çağa ayak uydurmak lazım, çağın gereklerini yerine getirmek lazım, teknolojiye uymak lazım" dedi. 



ŞEHİRLER DE YAŞLANIR 

Şehirlerin de binaların da insanlar gibi doğup, büyüyüp, yaşlandığını söyleyen Can, "Bunun tek çaresi var, yenilenmek veya yenileriyle değiştirmek. Adına da kentsel dönüşüm deniyor. Yıllardan beridir gelen çarpık yapılaşma nedeniyle, son çıkan deprem yönetmeliği nedeniyle bunlara uymayan binalarımızın değiştirilmesi gerekiyor. Biz Tarsus Belediyesi olarak pilot bölge seçtiğimiz Duatepe ve Ismetpaşa'da işe başlıyoruz. Proje çalışmasını tamamladık" dedi. 


Kentsel dönüşüm ile 2 mahallenin modern bir yerleşim alanı olacağını vurgulayan Başkan Şevket Can, "Yıllardır yapmaya çalıştığımız dönüşümü kısa sürede hayata geçireceğiz. Gerek görüntü kirliliğini önlemeyi, gerekse yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik düzenlemeleri diğer mahallelerde de gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüm planlaması yapılırken açık spor alanları, parklar ve yeşil alanlar, otoparklar ve sığınaklar plana dahil edildi" diye konuştu.


Sabah Mersin eki


Geri Dön