02 / 05 / 2024

Tasarruf eden şehirler kuruluyor

Tasarruf eden şehirler kuruluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Mekânsal Planlama’nın Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, uygulaması Eskişehir’de başlayan projeyle tükettikçe kâr eden bir yapı yaratılacağını söyledi.

Amiral gemilerine göz kırpan Reeder P13 fırsatını kaçırmayın! Carrefor'dan büyük tasarruf... 28 Aralık fiyat listesi

Reeder P13 Blue Max Pro tam bir fiyat performans ürünü. Barındırdığı özellikler ve bu özelliklere binaen satıştaki fiyatı karşılaştırıldığında kullanıcıyı her alanda memnun eden bir cihaz. CarrefourSA Kart'a Özel  %22 Tasarruf ettiren imkanı kaçırayın. Peki Reeder P13 Blue Max Pro fiyatı ne kadar?

BDDK, tasarruf finansman şirketlerinin intibak sürelerini uzattı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), halihazırda intibak süreci devam eden 6 tasarruf finansman şirketinin mevzuata intibak sürelerini uzatma kararı aldı.

Tasarruf Finansman Yasası Emin Üstün'ün en büyük hayaliydi!

Tasarruf finansman yasasının yürürlüğe girmesiyle yasanın çıkması için uzun seneer büyük çaba sarf eden, sektörün kurucusu merhum iş insanı A. Emin Üstün’ün hayali gerçek oldu.

Birevim Türkiye’nin tasarruf finansı haritasını oluşturuyor!

Birevim, “180 Günde Tasarruf Seferberliği” kapsamında Türkiye’nin “tasarruf finansı” haritasını hazırlıyor. Bu amaçla, Türkiye temsili genel ve şehirler bazlı olmak kaydıyla ayrı ayrı gerçekleştirilen “Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırmaları” projesinde 8 şehri mercek altına al

Çözüm Tasarruf 35'inci şubesini Denizli'de açtı!

Şube ağına Denizli’yi de ekleyerek büyümeye devam eden Çözüm Tasarruf, Denizli şubesiyle birlikte şube sayısını 35’e çıkardı.

Akıllı şehirlerde elektrikte yüzde 50 tasarruf!

Gelişen teknoloji, kullandığımız aletlerden evlere hatta şehirlere kadar birçok alışkanlığı değiştiriyor. Akıllı şehirler de son yıllarda öne çıkan ve insanların hayatını kolaylaştırmanın yanında ciddi tasarruf imkanı sunuyor.

TMSF'ye devredildikten sonra kar eden şirketler satılmayacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen 800 FETÖ şirketinin kara geçtiğini söyledi. Zarar eden şirketlerin satışı yapılırken karlı olanlar satılmayacak.

İzocam Dünya Tasarruf Günü'nde sıfır enerji binalara dikkat çekiyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Dünya Tasarruf Günü, enerjisinin dörtte üçünü ithal eden ülkemiz için ayrı bir öneme sahip…

İstanbul küresel kentler liginde 80’inci sıraya düştü!

Dünya kentleri arasında 25’inci olan İstanbul, gelecek vaat eden şehirler sıralamasında 14 basamak birden gerileyerek 80’inci sıraya kadar indi

Tasarruf eden şehirler kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Mekânsal Planlama’nın Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, uygulaması Eskişehir’de başlayan projeyle tükettikçe kâr eden bir yapı yaratılacağını söyledi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 11 Temmuz'da açılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından inşası devam eden Şehirler Arası Terminal, Düzce Lisesi Parkı ile Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu’nun 11 Temmuz’da yapılacak açılış töreni öncesinde son hazırlıklar tamamlandı.

Yılda 3 milyar dolar tasarruf eden şehirler kurulabilir!

Yeşil Binalar Zirvesi, Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler teması ile İstanbul’da toplanıyor. ÇEDBİK tarafından 4-5 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek zirvede, çevre dostu kentler konusu 7 oturumda tartışılıyor.

Iglo Architects çevre dostu endüstri yapılar tasarlıyor!

Iglo Architects, fonksiyonel, sürdürülebilir ve bütüncül bir planlama anlayışıyla düşük karbon salınımlı ve enerjiyi yoğun miktarda tasarruf eden, çevre dostu endüstri yapıları tasarlıyor.

Tasarruf eden şehirler kuruluyor Haberi

Tasarruf eden şehirler kuruluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, kâr eden akıllı şehir modelleri kuracaklarını söyledi. Kayapınar, bakanlık olarak pilot uygulamasına Eskişehir'de başladıkları modelle, kentin çöp ve arıtma suyunun da geri dönüşeceğini belirterek “Bu kent 14'üncü yılında maddi olarak kâr edecek. Tükettikçe kâr eden şehir olacak” dedi. 


HABERTÜRK'ün medya sponsorluğunda gerçekleşen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda konuşan Kayapınar, Birleşmiş Milletler'in (BM) tespitlerine göre önümüzdeki 40 yılda dünyada her 5 kişiden 4'ünün şehirlerde yaşayacağını, Türkiye'deki şehirleşme oranının da dünya ortalamasını geçtiğini söyledi. Kayapınar, artık akıllı ve sürdürülebilir şehir modellerinin önem kazandığını belirterek, “Yeşil büyüme ile kentsel fonksiyonların entegre edildiği akıllı şehir konsepti, Türkiye'nin kentleşme sürecinde yöntem olarak belirlendi ve 10’uncu Kalkınma Planı'nda yer aldı” dedi. 


SU DA ÜRETECEK 


Akıllı şehir kavramını içine...