05 / 05 / 2024

tasarruf şirketlerinin tasfiye süreci

tasarruf şirketlerinin tasfiye süreci

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, tasarruf finansman şirketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde öncelik vatandaşların ödemelerinin tahsil edilmesi olacak" dedi.

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMSF'den tasarruf finansman sözleşmelerinin devrine ilişkin açıklama!

TMSF tarafından, Birevim, Eminevim, FuzulEv, İmece, Katılımevim ve Sinpaş Yapı'nın, tasfiyedeki finansman şirketlerinin “tasarruf dönemi sözleşmeleri”ni devralma taleplerini TMSF ve BDDK'nın uygun bulduğu ve devir sözleşmelerine imza atıldığı açıklandı.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Tasarruf finansman şirketleri için kritik hafta!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve tasarruf finansman şirketlerinin temsilcileri çözüm bulmak amacıyla toplanacak. 

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Sait Aytaç: Tasarruf finansman şirketlerinin sorumlulukları arttı!

Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç son zamanların gündem konuları arasında yer alan tasarruf finansman şirketleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

BDDK, tasarruf finansman şirketlerinin intibak sürelerini uzattı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), halihazırda intibak süreci devam eden 6 tasarruf finansman şirketinin mevzuata intibak sürelerini uzatma kararı aldı.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti Ekim'de belli olacak!

Temmuz 2021'de tasfiye ve iradi tasfiye edilen, toplam 53 bin kişiyi ilgilendiren tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti Ekim ayında belli olacak.

21 tasarruf finansman şirketi 53 bin kişiyi mağdur etti!

Mart'ta kanunlaşan Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile tasarruf finansman firmalarına 100 milyon Türk Lirası sermaye koşulu koyuldu, 21 tasarruf finansman şirketine ilişkin de tasfiye kararı alındı. Tasfiye kararının ardından 53 bin kişi mağdur oldu.

Tasarruf finansman şirketlerinin tasfiyesinde yol haritası belirlendi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, tasarruf finansman şirketlerinin tasfiyesinde yol haritasını belirledi. İşte o yol haritası...

21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesi TMSF tarafından yönetilecek!

Geçtiğimiz günlerde tasfiye kararı alınan toplam 21 tasarruf finansman şirketinin çözümlemesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu sağlayacak.

tasarruf şirketlerinin tasfiye süreci Haberi

tasarruf şirketlerinin tasfiye süreci

Bugün resmen açıklanan ve tasfiyesine karar verilen toplamda 21 tasarruf finansman şirketindeki hak sahiplerinin mağdur olmaması için yaşanacak tasfiye süreci Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yürütülecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması için tasarruf finansman faaliyeti yürüten fakat intibak şartlarını sağlamayan toplamda 21 şirketin intibak taleplerinin reddi ve tasfiyesi için karar verdiğini, böylece bu şirketlere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonutarafından Tasfiye Komisyonu atanacağını açıklamıştı.

Konuyla ilgili olarak yapılam 2. açıklamada da intibak başvurusu yapan diğer şirketlerden toplamda 6'sının intibak sürecinin sürdürülmesine, 8'inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verildiği bildirildi.

Yaşanacak tasfiye sürecinde vatandaşların menfaatleri esas alınacak. Yaşanan son gelişmelerle vatandaşların  haklarının gözetileceği süreçte ana amaç, "vatandaşların ödemelerinin tahsil...