28 / 04 / 2024

Tasarrufun iptali tarafları

Tasarrufun iptali tarafları

ÇEBİ Hukuk & Danışmanlık Avukatı Ömer Çebi ve Stajyer Batuhan Özata, Emlakkulisi.com okurları için ''tasarrufun iptali davası'' hakkında merak edilen 12 soruyu cevapladılar...

Babasından borç kalanlar dikkat! Gayrimenkullerinizi kaybedebilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullere borçlar için tasarrufun iptali davasının açılması durumunda neler olabileceğini kaleme aldı.

12 soruda tasarrufun iptali davası!

ÇEBİ Hukuk & Danışmanlık Avukatı Ömer Çebi ve Stajyer Batuhan Özata, Emlakkulisi.com okurları için ''tasarrufun iptali davası'' hakkında merak edilen 12 soruyu cevapladılar...

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası hakkında açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıaleyhine Küçükçekmece 2.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2017/264 Esas sayılı dosya ile açılan tasarrufun iptali davasında yeni bir gelişme olmadı...

Deniz GYO ile Securinet Güvenlik davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri arasındaki tasarrufun iptali davasında bir gelişme olmadı...

Deniz GYO aleyhine açılan tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı.

Deniz GYO tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı... 

Deniz GYO tasarrufun iptali davası ne durumda?

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı...

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası açıklaması!

Deniz GYO'ya Vildan Tatlı tarafından açılan "Tasarrufun İptali" davasındaki son gelişme KAP'ta yayınlandı. Dava sürecinde henüz bir gelişme olmadığı açıklandı.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası açıklaması!

Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Ltd. Şti.tarafından Deniz GYO'ya açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, bir gayrimenkulün ileri bir tarihte satın alınması için taraflar arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali hangi durumlarda gerçekleşir?

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası sonucu!

Deniz Gayrimenkul yatırım Ortaklığı, 17.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan Tasarruf İptali davasıyla ilgili son bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Deniz GYO Tasarrufun İptali davası ne durumda?

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığında, davacı Vildan TATLI tarafından Bakırköy 4.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2016/218 Esas sayılı dosya ile açılan Tasarrufun İptali davasında bir gelişme olmadığını belirtti.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında yeni gelişme!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tasarrufun İptali davasıyla ilgili yeni gelişmeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıkladı.

Tasarrufun iptali tarafları Haberi

Tasarrufun iptali tarafları

12 soruda Tasarrufun iptali davası!

Borçlu, kural olarak haciz ve iflastan önce malları ve hakları üzerinde dilediğince tasarrufta bulunabilir. Alacaklının, alacağını alacaklıdan temin edebildiği müddetçe, borçlunun tasarrufuna müdahale etmesi mümkün değildir. Bununla birlikte yasal takibe başlanmasından önce veya sonra, borçlu tarafından alacaklıdan mal kaçırmak maksadıyla malvarlığı üzerinde tasarrufta bulunulması mümkündür. Tüm bu durumlarda alacaklıyı korumak için ortaya çıkan tasarrufun İptali davasının amacı, borçlunun daha önce yapmış olduğu geçerli tasarrufi işlemler ile alacaklıdan kaçırdığı malvarlığının borçlunun mal varlığına dönmesinin sağlanması ve bu mal varlığı üzerinden alacaklıların tatmin edilmesinin sağlanmasıdır.

Tasarrufun iptali davası Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından “Borçlunun alacaklısını zarara uğratmak kastıyla mal varlığından çıkarmış olduğu, mal ve hakların veya bunların yerine geçen değerlerin tasarruftan zarar gören alacaklının alacağını elde etmesi amacıyla...