28 / 07 / 2024

taşeronluk

taşeronluk

Kıdem tazminatını fona dönüştürme değişikliğinin ardından kamuda bir hazırlık da taşeronluk için başladı. Taşeronluğun kapsamı genişletilecek ve 826 bin işçi bu durumdan etkilenecek

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Özkaya Taşeronluk İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkaya Taşeronluk İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Özal Özkaya tarafından kuruldu.

Ant Yapı, Avrupa'nın en yüksek binasını Rusya'da yaptı!

Küçük taşeronluk işleriyle girdiği Rusya pazarını kriz yıllarında terk etmeyerek ülkedeki yerine sağlamlaştıran Ant Yapı, 2000'li yıllardan itibaren üstlendiği büyük projelerle bu ülkedeki pazar payını yükseltti.

Yap-İşlet-Devret modeli mi risksiz, taşeronluk mu?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör bugünkü yazısında Yap-İşlet-Devret modeli ve taşeronluğun risklerinden bahsetti. İşte o yazı...

Kocaeli Körfezkent Emlak Konutları 4.Etap'ın pvc sözleşmesi imzalandı!

Kompen PVC Yapı ve İnşaat Malzemeleri tarafından Zek-San İnşaat'ın altında bulunan, Kocaeli Körfezkent Emlak Konutları 4.Etap'ta Pvc Doğrama ve Isıcam İşleri için 3 milyon 150 bin 31,55 TL bedelli taşeronluk sözleşmesi imzaladı.

Ant Yapı, Rusya'da Avrupa'nın en büyük gökdelenini dikti!

Mehmet Okay, "Ant Yapı, küçük çaplı taşeronluk işleriyle girdiği Rusya pazarında, kriz dönemlerinde yaptığı projeler sayesinde bugün önemli bir konuma geldi." dedi.

Muçin İnşaat Yapı Malzemeleri ve Taşeronluk Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Muçin İnşaat Yapı Malzemleri ve Taşeronluk Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Harun Muçin tarafından 100 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Sancaktepe, Atatürk Mahallesi, Sultangazi Caddesi'nde kuruldu.

Alper Altınok: Her yaptığımız bina için bağış yapıyoruz!

Alper Altınok Çanakkale'de tadilat dekorasyon, müteahhitlik ve taşeronluk hizmetleri sunan Altınok Yapı sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de vatandaşların beğenisini kazanıyor.

Taşeronluğun kapsamı genişletilecek!

Kıdem tazminatını fona dönüştürme değişikliğinin ardından kamuda bir hazırlık da taşeronluk için başladı. Taşeronluğun kapsamı genişletilecek ve 826 bin işçi bu durumdan etkilenecek

Doğu İnşaat Bir İstanbul 'da taşeronluk avantajını kullandı!

Emlak Konut GYO 'nun sözleşmesini iptal ederek yeniden satışa çıkardığı Tulip Turkuaz arsasının yeni sahibi Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı, projenin adını 1stanbul (Bir İstanbul) olarak değiştirerek, satışlara başladı

Rapsodi Evleri'nin 4. etabı satışta

Aktürk Rapsodi Evleri'nin 3 etabında yer alan konutlar erken teslim ediliyor. 4. etapta satışta.

Sarıyer Park'ta 660 bin YTL'ye!

Sarıyer Park'ta yedi bloktan dördünün kaba inşaatı tamamlanmış durumda

taşeronluk Haberi

taşeronluk

Kıdem tazminatında yeni modelin tartışmaları sürerken, ekonomi yönetimi işçileri yakından ilgilendiren bir konuda daha çalışma başlattı. Hükümetin gündeminde şimdi de “taşeronluk” bir başka deyişle “alt işverenlik” var. Yapılması öngörülen yasal değişiklikle taşeronluğun tanımı değiştirilecek ve taşeronluk yapılabilecek alanlar genişletilecek. Kapsam genişlemesi en başta kamudaki 426 bin taşeron işçiyi yakından ilgilendiriyor. Yetkililer değişikliğin gerekçesi olarak “Taşeronluk zaten birçok alanda uygulanıyor. Biz bu tanımı netleştirmek için böyle bir düzenleme yapıyoruz, böylece yargıdaki ihtilaflı durumları da ortadan kaldırmış olacağız” olarak gösteriyor. Taşeronluk düzenlemesi, toplamda 826 bin işçinin kaderini belirleyecek. 


826 bin işçiyi ilgilendiriyor 

Edinilen bilgilere göre, taşeronlukla ilgili olarak tanım değişikliği için bir süredir sessiz sedasız bir yasa çalışması yürütülüyor. Söz konusu çalışma 4857 sayılı İş Kanunu’nda yapılacak. Bu yasanın alt işverenliği de düzenleyen...