23 / 12 / 2024

taşınmaz değer artış kazanç hesaplaması

taşınmaz değer artış kazanç hesaplaması

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihini 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi...

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

Gayrimenkulde değer artışı uygulaması!

İmar planı değişikliği sebebiyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Vergi, taşınmazın artan değerinin tamamı üzerinden hesaplanacak...

2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihini 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi...

Değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

İlk taksit ödemeleri Mart'ta yapılan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

Değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017!

Değer artış kazancı vergisi, satılan taşınmaz mallardan elde edilen gelirler için ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Geçtiğimiz sene en fazla 5 senelik gayrimenkulünü satarak en az 11 bin TL kazanç elde eden kimseler vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, Temmuz'da 2. taksiti ödenecek değer artış kazancı vergisi ödemeleri nerede yapılır?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti için ilk taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erdi. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir taşınmaz malın satışından elde edilen gelirler belli koşullarda vergilendirilerek iki taksitte ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi rehberi 2017!

Değer artış kazancı vergisini, 2016'da taşınmazını elden çıkararak yüksek kazanç elde edenler ödüyor. Peki, bu sene vergiyi kimler ödeyecek? İşte GİB'in hazırladığı değer artış kazancı vergisi rehberi 2017..

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bir sonraki sene kazancın istisna sınırından yüksek olması halinde vergi ödeniyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017 örneği..

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti 2017!

2016 yılında taşınmaz malını elden çıkaran gayrimenkul sahipleri, 2017 yılında değer artış kazancı vergisi mükellefi olabiliyor. Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması durumunda ödenen vergi değer artış kazancı vergisi oluyor. 2016 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..

taşınmaz değer artış kazanç hesaplaması Haberi

taşınmaz değer artış kazanç hesaplaması

Gelir Vergisi Kanununa göre gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri taşınmazların iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendirilir.

Ancak, iktisap tarihinden başlayarak beş yıldan fazla bir süre elde tutulduktan sonra elden çıkarılırsa vergilendirilmezler. Bu nedenle taşınmazın iktisap tarihinin belirlenmesi önem arz etmektedir.

Arazi vasfında satın alınan taşınmazın, daha sonra arsa vasfı kazanması ve gayrimenkulün taşınmaz satış vaadi sözleşmesi ile satın alınıp daha sonra tapuya tescil edilmesi hallerinde iktisap tarihine maliyenin bakışını 2 soruda ele alacağız.

1. Arazi vasfında iken satın alınan taşınmaz daha sonra belediyede ifraz ve taksim işlemine tabi tutularak arsa vasfını kazandıktan sonra satışı durumunda, değer artış kazancının 5 yıllık süre hesaplamasında iktisap tarihi olarak hangi tarih esas alınacaktır?

Bu durumda arazi...