14 / 05 / 2024

taşınmaz ve iştirak hissesi satışında KDV’den muaf

taşınmaz ve iştirak hissesi satışında KDV’den muaf

Vakıf ve sandıklar, bireysel emekliliğe aktarım amacıyla yapacakları taşınmaz ve iştirak hissesi satışında KDV’den muaf tutulacak olup vakıf ve sandıkların sisteme devri için 2012 Haziran ayında dolan süre de 2015’e kadar uzatılacak

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Burak Binboğa tarafından kuruldu.

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri'nin merkez nakli yapıldı!

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez naki gerçekleştirildi. Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık'ın merkezi Tuzla'da yapıldı. 

Shams Taşınmaz Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Shams Taşınmaz Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de Hamıdreza Mokhtarıan tarafından kuruldu.

Bilge Taşınmaz Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilge Taşınmaz Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Arslan Bildik tarafından kuruldu.

Naksan Plastik'in Yenibosna'daki taşınmaz ihalesi 6 Temmuz'a ertelendi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Avrupa Yakası Yenibosna'daki taşınmazı ve muhdesatının satışına ilişkin ihaleyi 6 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Kaçar ve Levent Özkülekçi tarafından kuruldu.

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği emlakçılığa önemli katkı sağlayacak!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akyüz; “Kent olarak ilk biz harekete geçtik ve emlakçılara son sistem eğitim verdik. Başarı oranımız yüzde 95 düzeyinde” dedi...

GSS Taşınmaz ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

GSS Taşınmaz ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Shakhidi Khofiz ve Volkan Sönmez tarafından kuruldu. 

taşınmaz ve iştirak hissesi satışında KDV’den muaf Haberi

taşınmaz ve iştirak hissesi satışında KDV’den muaf



Yapı Kredi Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, yeni sistemle vakıf ve sandıkların birikimlerini bireysel emekliliğe aktarımı konusunda engellerin ortadan kalktığına dikkat çekti. 


Türkölmez, vakıf ve sandıkların ayrıca, birikimlerini bireysel emekliliğin yanı sıra yıllık gelir sigortalarına da aktarabileceklerini belirtti. Yüzde 25 devlet katkısı Bireysel emeklilik sisteminin vakıf ve sandıkların alternatifi olmadığına dikkat çeken Türkölmez, şu açıklamalarda bulundu:


Bu sandıklar üyelerine emeklilik hizmetinin yanı sıra sağlık hizmeti ve para yardımı da yapıyor. Dolayısıyla, bireysel emeklilik onların alternatifi değil. Bu vakıf ve sandıklar, emeklilik hizmetini bireysele aktarabilir, diğer hizmetlerini sürdürebilir.


Yeni sistemin 1 Ocak 2013 itibariyle başlayacağına değinen Türkölmez, böylece, herkesin vergi avantajından yararlanacağını söyledi. Türkölmez şöyle devam etti: 


Yeni bireysel emeklilik sisteminin en önemli özelliği yatırılan primlere devletin yüzde 25’lik katkı yapması. Bu hiçbir yatırım enstrümanıyla karşılaştırılamaz. Devlet,...